E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzending brief over MFK aan Eurocommissaris Oettinger ter voorbereiding op gesprek in Kamer (svp reactie uiterlijk maandagochtend 15/01)

De vergadering is geweest

15 januari 2018
17:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: vrijdag 12 januari 2018 11:41
Aan: GC-Commissie-EU
CC: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzending brief over MFK aan Eurocommissaris Oettinger ter voorbereiding op gesprek in Kamer (svp reactie uiterlijk maandagochtend 15/01)
 
Aan de (plaatsvervangende) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
In afschrift aan de (plaatsvervangende) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
 
Geachte leden,
 
In de vorige procedurevergadering is afgesproken dat het gesprek met Eurocommissaris Oettinger (begroting en personeelszaken) over het nieuwe Meerjarig Financieel Kader op donderdag 18 januari a.s. in de Kamer zal worden voorbereid door de MFK-rapporteurs Anne Mulder en Leijten.
 
De rapporteurs stellen voor om ter voorbereiding een brief aan de Eurocommissaris te zenden met daarin een aantal gespreksonderwerpen/uitgangspunten en vragen aan de Europese Commissie en onder vermelding van de eerder door de Kamer ingenomen posities over het MFK.
De conceptbrief is bijgesloten; de rapporteurs zijn graag bereid eventuele aanvullingen vanuit de commissie in de brief mee te nemen. De rapporteurs stellen voor om gelijktijdig met verzending van de brief deze ook openbaar maken.
 
Ik verzoek u om in reactie op deze mail voor aanstaande maandag 15 januari om 12.00 uur via ‘allen beantwoorden’ kenbaar te maken of u kunt instemmen met verzending en gelijktijdige openbaarmaking van de bijgevoegde brief.
 
Eventuele aanvullingen op de brief kunt u eveneens in uw reactie vermelden.
 
Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen. (*)
 
 
Met hartelijke groeten,
 
Jeffrey van Haaster
Waarnemend griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
  
(*) Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzending brief over MFK aan Eurocommissaris Oettinger ter voorbereiding op gesprek in Kamer (svp reactie uiterlijk maandagochtend 15/01)

    Te behandelen:

    Loading data