Werkbezoek : Interparlementaire bijeenkomst over de Westelijke Balkan (EU-uitbreiding) in het Europees Parlement

De vergadering is geweest

21 november 2017
10:00 - 20:00 uur
Locatie: Brussel
Commissie: Europese Zaken
Aan de (plaatsvervangende) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken,
In afschrift aan de (plaatsvervangende) leden van de vaste commissies voor Buitenlandse Zaken
 
 
Geachte leden,
 
Op dinsdag 21 november 2017 van 15.00 tot 18.00 uur organiseert de commissie Buitenlandse Zaken (AFET) van het Europees Parlement een interparlementaire bijeenkomst over het toetredingsproces van de westelijke Balkanlanden tot de Europese Unie. De bijeenkomst vindt plaats in het Europees Parlement in Brussel. Bijgevoegd vindt u de uitnodiging en het conceptprogramma (zie ook Parlis). Het definitieve programma en verdere informatie volgen nog. Desgewenst kan de commissiestaf aanvullende afspraken in Brussel voor u maken en inplannen.
 
Tijdens de procedurevergadering van 26 oktober jl. heeft uw commissie besloten om de belangstelling voor deelname schriftelijk te inventariseren. De samenstelling en grootte van delegaties wordt overgelaten aan de parlementen zelf.
 
Graag wijs ik u op de interparlementaire bijeenkomst over de toekomst van het Europese Cohesiebeleid na 2020 van de commissie Regionale Ontwikkeling (REGI) die op woensdag 22 november 2017 in het Europees Parlement plaatsvindt (zie Parlis). Indien u ook voor deze bijeenkomst interesse heeft, is het mogelijk om aan beide bijeenkomsten deel te nemen in combinatie met een overnachting in Brussel. U kunt dit in uw aanmeldingsbericht vermelden.  
 
U wordt verzocht om uw belangstelling uiterlijk vrijdag 10 november 2017 om 10.00 uur kenbaar te maken via een e-mailbericht aan cie.eu@tweedekamer.nl.
 
In de procedurevergadering van 16 november 2017 zal de commissie Europese Zaken op basis van de ontvangen aanmeldingen de samenstelling en inzet van de delegatie vaststellen.
 
Met vriendelijke groeten,