E-mailprocedure : [E-MAIL PROCEDURE] Betreffende voorbespreken Raad Algemene Zaken d.d. 16 mei 2017

De vergadering is geweest

1 mei 2017
12:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: dinsdag 25 april 2017 15:44
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAIL PROCEDURE] Betreffende voorbespreken Raad Algemene Zaken d.d. 16 mei 2017
 
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie van Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Tijdens de procedurevergadering van 20 april jl. heeft uw commissie besloten na het meireces een terugblikdebat op de Europese Raad aan te willen vragen met de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook is besloten het AO RAZ d.d. 16 mei, dat gepland stond op 10 mei, samen te voegen met dit terugblikdebat.
 
Inmiddels is het terugblikdebat (concept) ingepland op de avond van dinsdag 9 mei met de minister-president.  De minister van Buitenlandse Zaken blijkt verhinderd te zijn die avond wegens verblijf in het buitenland en een andere datum waarop beide bewindspersonen aanwezig zijn blijkt die week niet mogelijk. Het ministerie heeft ambtelijk laten weten dat vooralsnog twee punten op de agenda van de RAZ staan, te weten:
  • Brexit
  • Rechtsstatelijkheid
De minister-president is bereid het Brexit punt van de RAZ mee te nemen in het plenaire overleg.
 
Bij deze leg ik u namens de voorzitter van uw commissie de suggestie voor om voorafgaand aan Raad Algemene Zaken d.d. 16 mei, gezien de korte agenda, een schriftelijk overleg te voeren met de minister van Buitenlandse Zaken (met als inbrengdatum maandag 8 mei 2017 om 12.00 uur) over de agendapunten van de RAZ met uitzondering van Brexit – waarover de minister-president tijdens het plenaire debat mondeling toelichting kan geven. Het ministerie zal dan worden verzocht de beantwoording uiterlijk woensdag 10 mei 2017 aan de Kamer te sturen.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 1 mei om 12.00 uur te laten weten of u akkoord bent met het voeren van een schriftelijk overleg over de Raad Algemene Zaken d.d. 16 mei (minus Brexit) te voeren met als inbrengdatum maandag 8 mei om 12.00 uur of dat u toch een AO wenst op woensdag 10 mei (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
 
Met vriendelijke groet,

Janneke Timmer

Wnd. griffier commissie Europese Zaken
EU-adviseur commissie OCW
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAIL PROCEDURE] Betreffende voorbespreken Raad Algemene Zaken d.d. 16 mei 2017

    Te behandelen:

    Loading data