E-mailprocedure : Te benaderen wetenschappers i.v.m. position papers over de passendheid en de houdbaarheid van de Mededingingswet in relatie tot de groei van het aantal zzp'ers

De vergadering is geweest

15 december 2016
17:00 uur
Leden van vaste commissie voor Economische Zaken,
 
De Kamer heeft op 8 december 2016 ingestemd met het voorstel van de vaste commissie voor Economische Zaken om drie wetenschappers, te weten een mededingingsjurist, een econoom en een arbeidsmarktdeskundige, elk een position paper te laten opstellen over de passendheid en de houdbaarheid van de Mededingingswet in relatie tot de groei van het zzp’ers.  
De commissie heeft tijdens haar procedurevergadering d.d. 23 november 2016 op grond van een netwerkverkenning per categorie (mededingingsjuristen, economen, arbeidsmarktdeskundigen) een keuze gemaakt voor drie wetenschappers en daarin een rangorde aangebracht (een eerste, tweede en derde keuze per categorie). De wetenschappers worden in die volgorde benaderd.
 
Voor de categorie arbeidsmarkdeskundigen blijkt inmiddels dat de drie benaderde wetenschappers niet in de gelegenheid zijn dan wel bereid zijn de position papers op te stellen. Dat betekent dat de overige arbeidsmarktdeskundigen op de lijst benaderd zullen moeten worden. Dit met spoed, gezien de offertes uiterlijk volgende week binnen moeten zijn.
In overleg met de initiatiefneemster, het lid Mei Li Vos,  stel ik voor de overige vier arbeidsmarkdeskundigen op de lijst wetenschappers in de volgende volgorde (rangorde) te benaderen: (zie email)
 
Aangezien het niet ondenkbaar is wij met betrekking tot de categorie economen met hetzelfde probleem worden geconfronteerd, lijkt het verstandig ook voor de overige economen op de groslijst wetenschappers een volgorde van benadering  aan te brengen. In overleg met de initiatiefneemster, het lid Mei Li Vos, stel ik de volgende volgorde van  benadering volgorde (rangorde) voor: (zie email)

 Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag (donderdag 15 december) te 17.00 uur of u hiermee kunt instemmen.  
 

Dennis Nava
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Te benaderen wetenschappers i.v.m. position papers over de passendheid en de houdbaarheid van de Mededingingswet in relatie tot de groei van het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).

    Te behandelen:

    Loading data