E-mailprocedure : E-mailprocedure: verzoek om aanvullende feitelijke vragen Omgevingswet (33118-31)

De vergadering is geweest

3 november 2016
10:00 uur

Van: Commissie Wonen en Rijksdienst
Verzonden: donderdag 3 november 2016 11:09
Aan: GC-Commissie-WR
Onderwerp: BESLUIT Emailprocedure: Verzoek tot aanvullende feitleijke vragen over ontwerpbesluit Bouwwerken leefomgeving
 
 
Geachte leden van de commissie voor Wonen en Rijksdienst,
 
Uit uw reacties op het verzoek tot aanvullende feitelijke vragen over het ontwerpbesluit Bouwwerken leefomgeving, is gebleken dat een meerderheid ermee instemt. De volgende fractie hebben met het voorstel ingestemd: PvdA, SP, CDA , GroenLinks, PVV, CU.
Hieruit volgt dat het verzoek van uw commissie tot het stellen van aanvullende vragen over het ontwerpbesluit Bouwwerken leefomgeving in de eerstvolgende procedurevergadering van de commissie Infrastructuur en Milieu aan de orde zal worden gebracht.
 
 
Met vriendelijke groet,
drs. M.J. (Mark) van der Leeden
Griffier
Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst, commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten en Bouwbegeleidingscommissie
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

 
 

Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.

Verzonden: woensdag 2 november 2016 12:11
Aan: GC-Commissie-WR
Onderwerp: Emailprocedure: Verzoek tot aanvullende feitleijke vragen over ontwerpbesluit Bouwwerken leefomgeving
 
Geachte leden van de commissie voor Wonen en Rijksdienst,
 
De commissie I&M heeft in het kader van en ter voorbereiding op het notaoverleg AMvB's en Invoeringswet in verband met de Omgevingswet d.d. 19 december a.s. feitelijke vragen gesteld over het ontwerpbesluit Bouwwerken leefomgeving) (bijlage bij Kamerstuk 33118, nr. 31).
Gelet op het feit dat (de behandeling van) het ontwerpbesluit Bouwwerken leefomgeving, dat het bouwbesluit zal gaan vervangen,  inhoudelijk ook thuishoort bij de commissie WR, lijkt het lid Albert de Vries het gerechtvaardigd dat er ook voor de commissie WR betrokkenheid bij de behandeling van dit ontwerpbesluit wordt ingebouwd. Het lid Albert de Vries stelt derhalve voor dat de commissie WR de mogelijkheid krijgt om over dit ontwerpbesluit aanvullende feitelijke vragen te stellen aan de minister van I&M en de minister voor WR.
Indien u instemt met het voorstel, dan zal dit (door het lid Albert de Vries) in de procedurevergadering van de commissie I&M van 9 november a.s. aan de orde worden gesteld.

Ik verzoek u mij uiterlijk op donderdag 3 november a.s. te 10.00 uur te laten weten of u met het voorstel van het lid Albert de Vries kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Met vriendelijke groet,
drs. M.J. (Mark) van der Leeden
Griffier
Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst, commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten en Bouwbegeleidingscommissie
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure verzoek om aanvullende feitelijke vragen Omgevingswet

    Te behandelen:

    Loading data