E-mailprocedure : Verzoek van het lid De Vries, mede namens de leden Vos en Vermue om voor het algemeen overleg economische structuurversterking en werkgelegenheid Zeeland, gepland op 12 oktober van 17.00 tot 18.00 uur ook de minister van Financien uit te nodigen

De vergadering is geweest

21 september 2016
14:00 uur
Van: Commissie EZ
Verzonden: woensdag 21 september 2016 14:05
Aan: GC-Commissie-EZ
CC: Commissie Financien; Berck R.F.
Onderwerp: [RESULTAAT E-MAILPROCEDURE:] verzoek van de leden Albert de Vries en Jan Vos ook de minister van Financien uit te nodigen voor het AO economische structuurversterking en werkgelegenheid Zeeland
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,

Op onderstaande e-mailprocedure waarin het verzoek van de leden Albert de Vries, Jan Vos en Vermue (allen PvdA) is voorgelegd, om voor het AO Economische structuurversterking en werkgelegenheid, gepland op 12 oktober a.s., ook de minister van Financien uit te nodigen, hebben de volgende fracties gereageerd:

- VVD
- CDA
- SGP
- Groep Kuzu/Oztürk

Alle fracties hebben met het voorstel ingestemd. Het voorstel is aangenomen.*
De minister van Financiën zal conform het verzoek worden uitgenodigd voor het AO Economische structuurversterking en werkgelegenheid.
Met vriendelijke groet,
Marloes Haveman
Adjunct-griffier vaste commissie voor Economische Zaken
Griffier tijdelijke commissie Breed welvaartsbegrip
Tweede Kamer der Staten-Generaal
----------------------------------------------
Hierbij leg ik onderstaand verzoek van de leden Albert de Vries, Jan Vos en Vermue voor om voor het AO economische structuurversterking en werkgelegenheid, gepland op 12 oktober a.s., ook de minister van Financien uit te nodigen. Deze is in principe in de gelegenheid het AO bij te wonen, zo is ambtelijk gecheckt.
 
Omdat de minister van Financien graag nog deze week verneemt of hij definitief wordt uitgenodigd het AO bij te wonen, wordt met het voorleggen van het verzoek niet gewacht tot de procedurevergadering van 27 september a.s., maar wordt het verzoek via deze emailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uw reactie op dit verzoek, via een reply all op deze mail, uiterlijk
Woensdag 21 september om 14.00 uur.

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:

4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Met vriendelijke groeten,
 
Michele Franke

 
-----------------------
Onderwerp: Rapport Balkenende over economische positie provincie Zeeland
Geachte Griffier,
 
Mede namens mijn collega's Jan Vos en Joyce Vermue verzoek ik om ook de minister van financien uit te nodigen bij het AO over het rapport Balkende. Een belangrijk deel van de adviezen van deze commissie raakt ook zijn portefeuille.
Met vriendelijke groet, 
Albert de Vries
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid De Vries, mede namens de leden Vos en Vermue voor het Algemeen overleg economische structuurversterking en werkgelegenheid Zeeland, gepland op 12 oktober van 17.00 tot 18.00 uur ook de minister van Financien uit te nodigen

    Te behandelen:

    Loading data