E-mailprocedure : inventarisatie organisatie side event voorlopige inwerkingtreding van CETA/TTIP

De vergadering is geweest

7 juni 2016
16:00 uur
Commissie: algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
 
Van: Wiskerke J.M.
Verzonden: dinsdag 7 juni 2016 10:27
Aan: -BuHa-OS; commissie-EU
Onderwerp: E-MAILPROCEDURE: voorstel van de leden Omtzigt, Agnes Mulder en Jasper van Dijk om tijdens de COSAC een side event te houden over de voorlopige inwerkingtreding van CETA/TTIP
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden van de algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken,
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik het voorstel van de leden Omtzigt, Agnes Mulder en Jasper van Dijk aan u voor om tijdens de COSAC, die plaatsvindt op maandag 13 en dinsdag 14 juni a.s., een side event te houden over de voorlopige inwerkingtreding van CETA/TTIP, mede naar aanleiding van de aangenomen motie Grashoff/Jan Vos (Kamerstuk 21501–02, nr. 1615). Dit side event zou, indien mogelijk, moeten plaatsvinden op maandag 13 juni in de lunchpauze van de COSAC.   
 
Het lid Omtzigt heeft daarnaast samen met Eerste Kamerlid Tuur Elzinga het initiatief genomen voor een brief aan de Europese Raad, de Raad van Ministers voor Handel en de Europese Commissie, waarin ervoor wordt gepleit om aan CETA de status van gemengd akkoord toe te kennen, terughoudend te zijn met voorlopige toepassing van bepalingen waarvan het onduidelijk is of die onder de exclusieve competentie van de EU vallen en duidelijkheid te verschaffen over de condities waaronder CETA voorlopig in werking zou kunnen treden. U treft deze brief in de bijlage aan.
 
Graag verneem ik uiterlijk vandaag, dinsdag 7 juni te 16.00 uur, of u, namens uw fractie, kunt instemmen met het voorstel voor het organiseren van een side event over de inwerkingtreding van TTIP/CETA tijdens de COSAC en of u ermee kunt instemmen om bijgevoegde brief namens de commissie te ondertekenen. Indien er onvoldoende steun is voor ondertekening van de brief namens de commissie, dan wordt het aan individuele leden overgelaten om de brief op persoonlijke titel te ondertekenen.   
 
Met vriendelijke groet,
 
Josine Wiskerke
Adjunct-griffier/EU-adviseur
vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

 
Van: Omtzigt P.H. < >
Datum: 3 juni 2016 15:38:08 CEST
Aan: Azmani M. <
 Kopie: "Elzinga, A. (Tuur)" < Onderwerp: verzoek
Aan de voorzitter van de organiserende commissie  van de Cosac,
 
Beste Malik,
 
Graag zou ik een side event willen houden op de vergadering van de COSAC van maandag over de voorlopige werking van CETA/TTIP. 
Hierover heeft het Nederlandse parlement een motie aangenomen en samen met een aantal Europese parlementariers willen we spreken over de gevolgen van deze tijdelijke werking.
Ook willen we een brief aan de commissie sturen. daartoe hebben Tuur Elzinga en ik al een initiatief genomen. 
Graag verneem ik van je of en in welke kamer dit mogelijk is. Graag zouden we dit maandag rond het tijdstip van de lunch doen.
 
Vriendelijke groet,
 
Pieter Omtzigt
 
_______________________________________
dr. P.H. (Pieter) Omtzigt
Lid van de Tweede Kamer voor het CDA
Plein 2
Postbus 20018
2500 EA 's Gravenhage
www.cda.nl/omtzigt
_______________________________________
 
 

Agendapunten

  1. 1

    voorstel organisatie side event voorlopige inwerkingtreding van CETA/TTIP

    Te behandelen:

    Loading data