E-mailprocedure : Meerderheidsverzoek van de leden Van Veen (VVD) en Mei Li Vos (PvdA) om dhr. Penning de Vries (boegbeeld Team ICT) tevens uit te nodigen voor het RTG Topsectoren op 31 maart 2016

De vergadering is geweest

24 maart 2016
10:00 uur
UITKOMST EMAILPROCEDURE
Van:
Commissie EZ
Verzonden: donderdag 24 maart 2016 10:10
Aan: GC-Commissie-EZ
CC: Commissie EZ
Onderwerp: [RESULTAAT E-MAILPROCEDURE] Meerderheidsverzoek van de leden Van Veen (VVD) en Mei Li Vos (PvdA) om dhr. Penning de Vries (boegbeeld Team ICT) tevens uit te nodigen voor het RTG Topsectoren op 31 maart 2016
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,
 
Naar aanleiding van onderstaande e-mailprocedure over het meerderheidsverzoek van de leden Van Veen (VVD) en Mei Li Vos (PvdA) om dhr. Penning de Vries (boegbeeld Team ICT) als extra genodigde voor het rondetafelgesprek topsectoren op donderdag 31 maart 2016  uit te nodigen, heeft de volgende fractie gereageerd: 
  • ChristenUnie 
Het voorstel is aangenomen*. Dhr.  Penning de Vries zal worden uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste blok tijdens het rondetafelgesprek topsectoren op donderdag 31 maart 2016.
  
Met vriendelijke groet,
Niels Kruithof
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Economische Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal

----------------------------
Van:
Commissie EZ
Verzonden: woensdag 23 maart 2016 13:45
Aan: GC-Commissie-EZ
CC: Commissie EZ
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Meerderheidsverzoek van de leden Van Veen (VVD) en Mei Li Vos (PvdA) om dhr. Penning de Vries (boegbeeld Team ICT) tevens uit te nodigen voor het RTG Topsectoren op 31 maart 2016
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,
 
Hierbij informeer ik u over het onderstaande verzoek van de leden Van Veen (VVD) en Mei Li Vos (PvdA) om dhr. Penning de Vries (boegbeeld Team ICT) als extra genodigde voor het rondetafelgesprek topsectoren op donderdag 31 maart 2016 uit te nodigen. Dhr.  Penning de Vries zal dan uitgenodigd worden voor het eerste blok over de topsectoren.
 
Het betreft hier een verzoek dat reeds gesteund wordt door een meerderheid van de Kamer.*
 
Indien u wilt reageren, verzoek ik u mij dit uiterlijk donderdag 24 maart 2016 om 10:00 uur te laten weten (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Uw reactie zal worden opgenomen in de besluitenlijst van deze e-mailprocedure.
 
Met vriendelijke groet,
Niels Kruithof
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Economische Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
E n.kruithof@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund. 
--------------------------------------------------------- 
Van: Alphen van F.
Verzonden: woensdag 23 maart 2016 12:54
Aan: Commissie EZ
CC: Kruithof N.; Veen van M.; Vos, Mei Li
Onderwerp: E-mailprocedure extra genodigde rondetafelgesprek Topsectoren
 
Geachte griffie,
 
Graag doe ik hierbij het verzoek namens Michiel van Veen (VVD) en Mei Li Vos (PvdA) om een e-mailprocedure te starten waarin de leden wordt gevraagd of zij akkoord gaan met het uitnodigen van een extra persoon voor het eerste blok van het rondetafelgesprek Topsectoren, te weten René Penning de Vries, boegbeeld van Team ICT. 

Met vriendelijke groet,
F.C.F. (Felicitas) van Alphen, MSc
Persoonlijk medewerker Michiel van Veen
Lid Tweede Kamer der Staten-Generaal
VVD-Fractie

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Meerderheidsverzoek van de leden Van Veen (VVD) en Mei Li Vos (PvdA) om dhr. Penning de Vries (boegbeeld Team ICT) tevens uit te nodigen voor het RTG Topsectoren op 31 maart 2016

    Te behandelen:

    Loading data