E-mailprocedure : Verzoek VVD-Kamerlid Van der Linde om wetsvoorstel 34374 toe te voegen aan stemmingslijst van 18 februari 2016

De vergadering is geweest

17 februari 2016
17:00 uur
Van: Leeden van der Mark
Verzonden: woensdag 17 februari 2016 14:28
Aan: GC-Commissie-WR
CC: Visscher-de la Combé M.J.; Bruin-Bergs de S.
Onderwerp: Emailprocedure: Verzoek om wetsvoorstel 34374 toe te voegen aan de stemmingslijst van 18 februari a.s.
Urgentie: Hoog
 
Geachte leden van de commissie Wonen en Rijksdienst,
 
Het lid Van der Linde legt  u het volgende verzoek voor:
In de procedurevergadering van uw commissie van gisteren hebben we besloten het reparatiewetje 34374 (wijziging boek 7 BW i.v.m. gegevensverstrekking Belastingdienst) aan te melden als hamerstuk. Het zou dan in de eerste week na het reces worden afgedaan. Ik begrijp inmiddels dat de uitvoering (Belastingdienst en woningcorporaties) er zeer bij gebaat zijn als wij nog voor het reces een besluit kunnen nemen.  Dat kan door het wetsvoorstel morgen aan de stemmingslijst toe te voegen, is mij zojuist uitgelegd. De Eerste Kamer kan het wetsvoorstel dan in maart behandelen.

Ik verzoek u mij uiterlijk op 17 februari 2016 te 17.00 uur te laten weten of u met het voorstel van het lid Van der Linde kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Met vriendelijke groet,
drs. M.J. (Mark) van der Leeden
Griffier
Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst, commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten en Bouwbegeleidingscommissie
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek VVD-lid Van der Linde om wetsvoorstel 34374 toe te voegen aan de stemmingslijst van 18 februari a.s.

    Te behandelen:

    Loading data