E-mailprocedure : Verzoek van het lid Albert de Vries om schriftelijke inbreng op het wetsvoorstel Wet doorstroming huurmarkt 2015 vast te stellen op 11 januari 2016

De vergadering is geweest

5 januari 2016
12:00 uur
Van: Commissie Wonen en Rijksdienst
Verzonden: dinsdag 22 december 2015 16:25
Aan: GC-Commissie-WR
Onderwerp: VERBETERDE VERSIE: E-mailprocedure Verzoek van het lid Albert de Vries om schriftelijke inbreng op het wetsvoorstel Wet doorstroming huurmarkt 2015 vast te stellen op 11 januari 2016
 
Verbeterde versie, nu inclusief verzoek van het lid Albert de Vries:
 
Geachte leden van de commissie voor Wonen en Rijksdienst,
 
Het lid Albert de Vries verzoekt om een schriftelijke inbreng over het Voorstel van wet inzake Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enkele andere wetten in verband met het stellen van nadere huurmaatregelen tot verdere bevordering van de doorstroming op de huurmarkt (Wet doorstroming huurmarkt 2015) (kamerstuk 34373) op maandag 11 januari 2016.
 
Ik verzoek u uiterlijk 5 januari 2016 te 12.00 uur kenbaar te maken (middels ‘antwoord allen’ op deze mail) of u in kunt stemmen met het voorstel de inbrengdatum voor het verslag vast te stellen op 11 januari 2016 te 14.00 uur*.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Maya Visscher-de la Combé
Commissieassistent vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties
en algemene Commissie voor Wonen en Rijksdienst
Tweede Kamer der Staten-Generaal
-----
 
 
Van: Vries de A. (Albert)
Verzonden: dinsdag 22 december 2015 15:55
Aan: Commissie Wonen en Rijksdienst
Onderwerp: Fwd: SPOED Wet doorstroming
 


Mvrgr
Albert de Vries

Begin doorgestuurd bericht:

Datum: 22 december 2015 15:53:35 CET
Aan: Vragen-Griffie mondelinge vragen
Onderwerp: SPOED Wet doorstroming
Beste Griffie,

Vandaag heeft het kabinet de wet 'doorstroming' naar de kamer gestuurd. In dat wetsvoorstel zit ook de invoering van de zgn huursombenadering met de afspraak dat corporaties hun huursom niet met meer dan 1% boven inflatie mogen verhogen en de huur per individuele woning niet meer mag stijgen dan met 2,5 % boven inflatie. Om deze belangrijke huurmatiging nog per 1/7 2016 te kunnen laten ingaan is een spoedprocedure nodig.
Daarom verzoek ik tot schriftelijke behandeling van dit wetsvoorstel met als inbrengdatum 11 januari.

Mvrgr
Albert de Vries
Lid tweede kamer PvdA
Woordvoerder bouwen en wonen

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Albert de Vries om schriftelijke inbreng op het wetsvoorstel Wet doorstroming huurmarkt 2015 vast te stellen op 11 januari 2016

    Te behandelen:

    Loading data