E-mailprocedure : Instemming voorstel opzet rondetafelgesprek MH-17 op 22 januari 2016.

De vergadering is geweest

21 december 2015
16:00 uur
Aan de leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Geachte leden,
 
Bijgevoegd treft u een conceptvoorstel aan voor de opzet van het Rondetafelgesprek inzake de OVV onderzoeksrapporten over de MH17. Als basis is het prioriteringsvoorstel genomen dat door de VVD, PvdA en CDA gezamenlijk is ingediend. Dit voorstel is op onderdelen aangepast om ook de prioriteiten die door de andere fracties zijn ingediend hierin op evenredige wijze een plek te geven.
 
VVD, PvdA en CDA stellen daarnaast voor om een videoconferentie te organiseren, indien mogelijk voorafgaand aan het Rondetafelgesprek en daarbij de volgende sprekers uit te nodigen:
  • David McMillan, voorzitter werkgroep risico’s vliegen over conflictgebieden van de International Civil Aviation Organization (ICAO)
  • Carolina Ramirez-Taborda, Global Director Aviation Security, International Air Transport Association (IATA)
  • Nina Bang Jensen (PILGP, Deputy Director van de Pan Am 103 bombing onderzoekscommissie in de VS)
Indien de commissie instemt met het organiseren van deze videoconferentie, zal gekeken worden in hoeverre dit voorstel (in de huidige vorm) kan worden geaccommodeerd. Mogelijk moet worden uitgeweken naar een ander tijdstip.
 
Graag ontvang ik uiterlijk maandag 21 december te 16.00 uur uw reactie op dit conceptvoorstel (inclusief videoconferentie), via een reply op deze mail.
 
Met vriendelijke  groet,
 
Josine Wiskerke