E-mailprocedure : Planning AO's Circulaire economie Spoorveiligheid/ERTMS

De vergadering is geweest

15 december 2015
9:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
Hierbij leg ik u het voorstel voor om het algemeen overleg Circulaire economie d.d. 17 december 2015 te verplaatsen naar de middag (14.00-17.00 uur) en het algemeen overleg Spoorveiligheid/ERTMS uit te stellen tot na het Kerstreces. Onderstaand treft u de onderbouwing aan voor dit voorstel.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op dinsdag 15 december 2015 te 09.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Onderbouwing
Het algemeen overleg Circulaire economie, op dit moment gepland op donderdag 17 december 2015 van 10.00-13.00 uur, overlapt volledig met een serie plenaire debatten (VAO’s) op IenM-terrein. In verband met het feit dat de staatssecretaris aanstaande woensdag deelneemt aan de Milieuraad in Brussel, is het niet mogelijk dit algemeen overleg eerder deze week te houden.
 
Op de agenda van het algemeen overleg Circulaire economie staan twee stukken die in het kader van een voorhangprocedure aan de Kamer zijn voorgehangen, waarvan de formele termijn reeds verlopen is: de Ontwerpregeling beheer verpakkingen (Kamerstuk 28694, nr. 131) en het Ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit brandstoffen luchtverontreiniging en het Activiteitenbesluit milieubeheer (Kamerstuk 31209, nr. 170). De commissie heeft de staatssecretaris verzocht geen onomkeerbare stappen ten aanzien van deze stukken te zetten totdat de behandeling ervan in de Kamer is afgerond. Het verdient daarom de voorkeur dit algemeen overleg vóór het Kerstreces te houden. Om daarvoor ruimte te creëren wordt voorgesteld het algemeen overleg Spoorveiligheid/ERTMS uit te stellen tot na het Kerstreces. Dit algemeen overleg kan waarschijnlijk nog in januari gehouden worden.
 
Met vriendelijke groet,
Leonie Tijdink
Waarnemend griffier vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Planning AO's Circulaire economie Spoorveiligheid/ERTMS

    Te behandelen:

    Loading data