E-mailprocedure : Voorstel van het lid Van Veldhoven (D66) voor een gesprek met de president van Kiribati

De vergadering is geweest

16 november 2015
12:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
Het lid Van Veldhoven (D66) stelt voor om de president van eilandstaat Kiribati uit te nodigen voor een gesprek (zie het bericht hieronder voor een toelichting). Dit gesprek zou kunnen plaatsvinden op maandag 23 november 2015 van  9.30 tot 10.30 uur.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op maandag 16 november 2015 te 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Tevens verneem ik graag van u of u, als met het voorstel wordt ingestemd, deel zult nemen aan het gesprek.
 
Het gesprek zal georganiseerd worden als zich er minimaal vijf leden voor aanmelden. Aanmelding is niet vrijblijvend: als u onverhoopt verhinderd bent, dient u voor vervanging te zorgen.
 
Met vriendelijke groet,
Benjamin Koerselman
Adjunct-griffier vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182391 | M +(31)6-27847862
E g.koerselman@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis vergaderagenda-app van de Tweede Kamer in de Apple of Android store.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Berkvens, L.
Verzonden: donderdag 12 november 2015 14:03
Aan: Commissie I&M
Onderwerp: verzoek gesprek
 
Beste griffie,
 
De president van eilandstaat Kiribati komt naar de klimaatonderhandelingen in Parijs om daar te vertellen dat zijn land onder water verdwijnt. Hij heeft eerder een brief naar alle Heads of State gestuurd met het verzoek om een moratorium op nieuwe kolencentrales te steunen.
 
Hij is op 23 november in Nederland en geïnteresseerd om de Tweede Kamer te bezoeken. Stientje van Veldhoven wil de commissie voorleggen om de president uit te nodigen voor een gesprek om 10:00 uur (opdat het niet overlapt met het MIRT).
 
Hartelijk dank,

Laurien

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Van Veldhoven (D66) voor een gesprek met de president van Kiribati

    Te behandelen:

    Loading data