E-mailprocedure : Overnemen voortouw en agenderen brieven bewindspersonen onderwijs aan asielzoekers voor AO Opvang, terugkeer en vreemdelingenbewaring op 12 november a.s.

De vergadering is geweest

11 november 2015
17:00 uur
Commissie: Veiligheid en Justitie
Van: Nava D.
Verzonden: woensdag 11 november 2015 17:12
Aan: GC-Commissie-V&J
CC: GC-Commissie-OCW; Kler de E.C.E.
Onderwerp: Resultaat e-mailprocedure overnemen voortouw en agenderen brieven bewindspersonen onderwijs aan asielzoekers voor AO Opvang, terugkeer en vreemdelingenbewaring op 12 november a.s.
Urgentie: Hoog
 
Leden van vaste commissie voor Veiligheid en Justitie,
(i.a.a. leden van de vaste commissie voor OCW)
 
Ik kan u berichten dat er geen meerderheid is voor het onderstaande verzoek van de vaste commissie voor OCW.
 
Met vriendelijke groet,
Dennis Nava
Griffier vaste commissie voor Veiligheid en Justitie & Enquêtecommissie Fyra


Van: Nava D.
Verzonden: woensdag 11 november 2015 14:18
Aan: GC-Commissie-V&J
CC: GC-Commissie-OCW
Onderwerp: SPOED: e-mailprocedure overnemen voortouw en agenderen brieven bewindspersonen onderwijs aan asielzoekers voor AO Opvang, terugkeer en vreemdelingenbewaring op 12 november a.s.
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie,
in afschrift aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,
 
In haar procedurevergadering d.d. 5 november jl. heeft de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap besloten het voortouw ten aanzien van een aantal brieven van de bewindspersonen van OCW inzake onderwijs aan asielzoekers te willen overdragen aan uw commissie, zodat deze kunnen worden geagendeerd voor het algemeen overleg Opvang, terugkeer en vreemdelingenbewaring d.d. 12 november 2015. Het betreft de brief van de staatssecretaris van OCW inzake bekostiging onderwijs aan vluchtelingenkinderen d.d. 5 juni 2015 (31293-259), de brief van de staatssecretaris van OCW inzake het verslag van een schriftelijk overleg over bekostiging onderwijs aan vluchtelingenkinderen d.d. 20 oktober 2015 (31293-271) en de brief van de minister van OCW inzake onderwijs aan asielzoekers d.d. 26 oktober 2015 (34334-1).
Deze overdracht zou moeten plaatsvinden, indien de minister en staatssecretaris van OCW een toegezegde brief over de uitvoering van de moties inzake onderwijs aan asielzoekers die zijn ingediend bij de begrotingsbehandeling van OCW, nog vóór 12 november is ontvangen. De verwachting is dat deze brief hedenmiddag zal binnenkomen.
 
Ik attendeer u hierbij op het volgende. Het algemeen overleg op 12 november kent inmiddels een zeer volle agenda. Mede daarom heeft u in de procedurevergadering van 4 november jl. het algemeen overleg reeds met één uur verlengd. Daarnaast zal de staatssecretaris van OCW, van wie twee van de drie brieven afkomstig zijn, niet beschikbaar zijn wegens verblijf in het buitenland.
 
Ik verzoek u uiterlijk hedenmiddag, woensdag 11 november om 17.00 uur, kenbaar te maken of u al dan niet met het verzoek tot het overnemen van het voortouw op genoemde brieven inzake onderwijs aan asielzoekers en het agenderen van deze brieven voor het algemeen overleg Opvang, terugkeer en vreemdelingenbewaring d.d. 12 november 2015 kunt instemmen.
 
Met vriendelijke groet,
Dennis Nava
Griffier vaste commissie voor Veiligheid en Justitie & Enquêtecommissie Fyra

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Overnemen voortouw en agenderen brieven bewindspersonen onderwijs aan asielzoekers voor AO Opvang, terugkeer en vreemdelingenbewaring op 12 november a.s.

    Het verzoek wordt niet door een meerderheid gesteund.
    Noot: In de e-mailprocedure hebben met het voorstel ingestemd: VVD.