E-mailprocedure : Verzoek van het lid Lodders om het algemeen overleg NVWA op 6 oktober 2015 uit te stellen i.v.m. de gedeeltelijke afwezigheid van de staatssecretaris van EZ en de nog niet ontvangen brief inzake keuren en toezicht.

De vergadering is geweest

1 oktober 2015
14:00 uur
Hierbij informeer ik u over onderstaand voorstel van het lid Lodders (VVD), mede namens de fractie van het CDA, om het algemeen overleg NVWA (welke nu gepland staat op dinsdag 6 oktober van 18.00 tot 22.00 uur) uit te stellen i.v.m. de gedeeltelijke afwezigheid van de staatssecretaris van EZ (zie brief d.d. 25 september jl.) en de nog niet ontvangen brief inzake keuren en toezicht. Het voorstel is tevens om het algemeen overleg zo spoedig mogelijk in te plannen op een moment dat beide bewindspersonen (de staatssecretaris van EZ en de minister van VWS) aanwezig kunnen zijn. Dit verzoek heeft reeds de steun van de fractie van de PVV.
 
De eerste mogelijkheid om het algemeen overleg NVWA opnieuw te plannen met beide bewindspersonen is op dinsdag 1 december 2015 van 18.30 tot 22.30 uur.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk morgen (1 oktober) om 14.00 uur te laten weten of u met dit voorstel tot uitstel van het algemeen overleg NVWA tot 1 december 2015 kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Annemarijke de Vos
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Lodders H.
Verzonden: woensdag 30 september 2015 13:19
Aan: Vos de A.
Onderwerp: GP-EZ - Aanwezigheid staatssecretaris van Economische zaken bij het Algemeen Overleg Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) op 6 oktober 2015
 
Graag wil ik onderstaand verzoek in emailprocedure brengen:
 
De fracties van VVD en CDA verzoeken om het AO NVWA van aanstaande dinsdag te verplaatsen omdat de staatssecretaris eerder weg moet en het wel wenselijk is het debat met de staatssecretaris te voeren. Ook wachten we nog op de brief inzake keuren en toezicht.
Graag zou ik willen verzoeken om het AO uit te stellen en zo spoedig mogelijk in te plannen op een moment dat beide bewindspersonen aanwezig kunnen zijn (voor de duur van 4 uur). Dit verzoek heeft ook steun van de PVV.
 
Met vriendelijke groet,
 
Helma Lodders
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Lodders het algemeen overleg NVWA uit te stellen i.v.m. de gedeeltelijke afwezigheid van de staatssecretaris van EZ en de nog niet ontvangen brief inzake keuren en toezicht.

    Te behandelen:

    Loading data