E-mailprocedure : Verzoek door het lid Bosman om brief met appreciatie n.a.v. aanwijzing aan Gouverneur Aruba inzake begroting Aruba

De vergadering is geweest

23 september 2015
10:00 uur
Van: Lange de Tim
Verzonden: maandag 21 september 2015 17:25
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: FW: Verzoek om een brief
 
Geachte Leden,
 
Onderstaand treft u aan een verzoek van het Lid Bosman om een appreciatie vóór de plenaire begrotingsbehandeling Kr van de minister van Buitenlandse Zaken van de eind vorige week ontvangen antwoorden van de Raad van State op de Voorlichtingsvragen van de Kamer n.a.v. de aanwijzing medio 2014 aan de Gouverneur van Aruba inzake de begroting van Aruba.
 
Namens de voorzitter wordt voorgesteld om in te stemmen met dit verzoek. Ik verzoek u mij uiterlijk woensdag 23 september a.s. om 10.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een “allen beantwoorden” op dit e-mailbericht).
 
Spoedig daarna zal ik u nader informeren over de uitkomst van deze emailprocedure.*
 
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange
 
Plaatsvervangend Griffier, griffier Koninkrijksrelaties Hoofd Griffie Commissies Internationaal en Ruimtelijk Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T (+31)70-3182017
E T.dlange@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Bosman A.
Verzonden: maandag 21 september 2015 14:35
Aan: Lange de Tim
Onderwerp: Verzoek om een brief
 
Geachte griffier,
 
Ik zou graag een brief namens de cie willen vragen aan de Min BZK als reactie op de voorlichtingsvraag van de Tweede Kamer tav de aanwijzing van de RMR mbt Financien Aruba. Ik zou graag een appreciatie van de minister willen van deze voorlichting en hoe hij de aanwijzing ziet in het licht van deze voorlichting. De brief graag te ontvangen voor de begrotingsbehandeling KR zodat hij daarbij betrokken kan worden.
 
Hartelijke groet,
 
Andre Bosman
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek door lid Bosman om brief met appreciatie n.a.v. de aanwijzing medio 2014 aan de Gouverneur van Aruba inzake de begroting van Aruba

    Te behandelen:

    Loading data