E-mailprocedure : Voorstel lid Van Helvert (CDA) e.a. om informatieverzoek spoor aan te vullen

De vergadering is geweest

21 september 2015
15:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
Het lid Van Helvert (CDA) stelt, mede namens de leden Bashir (SP), Madlener (PVV) en Van Veldhoven (D66), voor om het informatieverzoek dat de commissie afgelopen donderdag heeft gedaan inzake spoor aan te vullen met het volgende, eveneens te ontvangen vóór 29 september 2015:
 
 
  • De stukken waaruit de Telegraaf afgelopen zaterdag citeerde in het artikel ‘ProRail weet al jaar van chaos, staatssecretaris Mansveld verantwoordelijk’, zijnde interne voortgangsrapportages van ProRail opgesteld door een externe partij ten behoeve van de Raad van Commissarissen.
  • Een brief over de voortgang van het onderzoek naar de vermeende fraude binnen ProRail in de afgelopen jaren.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag te 15.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel lid Van Helvert (CDA) e.a. om informatieverzoek spoor aan te vullen

    Te behandelen:

    Loading data