E-mailprocedure : Verslag schriftelijk overleg inzake ontwerpbesluit een Europese Spoorwegruimte

De vergadering is geweest

2 juli 2015
12:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
Hedenmiddag heeft de staatssecretaris de Kamer haar reactie gestuurd op het schriftelijk overleg over het ontwerpbesluit ter implementatie van richtlijn 2012/34/EU (een Europese spoorwegruimte, zie onderstaand). Met het oog op de Europese implementatiedeadline van de richtlijn op 16 juni 2015 heeft de staatssecretaris de Kamer verzocht om vóór het zomerreces op het ontwerpbesluit te reageren. De commissie heeft haar daarop verzocht geen onomkeerbare stappen te zetten totdat de behandeling in de Kamer is afgerond.
 
In het verslag meldt de staatssecretaris hierover het volgende:
 
“Ik verwacht dat deze beantwoording er toe leidt dat de voorhang nog voor het zomerreces kan worden afgehandeld. Mocht dat desalniettemin niet mogelijk blijken te zijn, dan zal het ontwerpbesluit begin juli voor advies aan de Afdeling advisering van de Raad van State worden gestuurd, zodat de regelgeving ter implementatie van richtlijn 2012/34/EU zo spoedig mogelijk na de implementatiedatum van 16 juni 2015 tot stand kan komen. Met de adviesaanvraag worden geen onomkeerbare stappen gezet omdat aanpassing naar aanleiding van de behandeling in uw Kamer daarna nog mogelijk is.”
 
Met het oog op het verschaffen van duidelijkheid over de wens van de commissie inzake dit ontwerpbesluit leg ik u bij deze de volgende vraag voor:
 
Wenst u het schriftelijk overleg over dit ontwerpbesluit plenair af te ronden in de vorm van een VSO?
 
Ik verzoek u mij zo spoedig mogelijk en uiterlijk morgen, 2 juli 2015 te 12.00 uur, te laten weten of u hier behoefte aan heeft (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht), zodat een eventueel VSO zo spoedig mogelijk kan worden aangemeld bij de plenaire griffie en het nog voor het zomerreces gehouden kan worden.
 
Indien morgen om 12.00 uur niemand heeft aangegeven behoefte te hebben aan een VSO, ga ik ervan uit dat de commissie de behandeling van het ontwerpbesluit als afgerond beschouwt en zal dat aan de staatssecretaris worden gemeld.
 
Met vriendelijke groet,
Leonie Tijdink
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verslag van een schriftelijk overleg inzake Ontwerpbesluit implementatie richtlijn 2012-34-EU (een Europese Spoorwegruimte) (Kamertstuk 33965, nr. 21)

    Te behandelen:

    Loading data
  2. 2

    Aanbieding van het ontwerpbesluit houdende regels met betrekking tot de vergoeding minimumtoegangspakket en de toegang tot dienstvoorzieningen en de levering van diensten op het gebied van spoor en houdende wijziging van enkele algemene maatregelen van bestuur ter implementatie van richtlijn 2012/34/EU van het Europees Parlement en de Raad van 21 november 2012 tot instelling van één Europese spoorwegruimte (PbEU 2012, L 343/32) (Besluit implementatie richtlijn 2012/34/EU)

    Te behandelen:

    Loading data