E-mailprocedure : Verzoek van het lid Thieme, mede namens de leden Smaling en Grasshoff om een rondetafelgesprek te houden voorafgaand aan de plenaire afronding van de Wet Natuurbescherming over de consequenties van het amendement van Heerema en Leenders over de jacht.

De vergadering is geweest

17 juni 2015
11:00 uur
Op onderstaande e-mailprocedure aangaande het verzoek van de leden Thieme (Partij voor de Dieren), Smaling (SP) en Grashoff (GroenLinks) tot het houden van een rondetafelgesprek over het amendement Heerema/Leenders (TK 33 348, nr. 53) hebben de volgende fracties gereageerd:
 
  • VVD
  • PvdA
  • CDA
  • ChristenUnie
  • SGP
  • Het lid Klein
VVD 
Alle fracties hebben aangegeven niet in te stemmen met het voorstel. Het voorstel is niet aangenomen.
 
De leden Thieme, Smaling en Grashoff hebben aangegeven gasten met betrekking tot dit onderwerp te willen ontvangen in een bijzondere procedure op woensdag 24 juni 2015 van 10.00 tot 12.00 uur. Een convocatie voor deze bijzondere procedure volgt zo spoedig als mogelijk.
 
--
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,
 
Hierbij informeer ik u over het verzoek van de leden Thieme (Partij voor de Dieren), Smaling (SP) en Grashoff (GroenLinks) tot het houden van een rondetafelgesprek over het amendement Heerema/Leenders (TK 33 348, nr. 53) aangaande jacht (zie ook het voorstel in de bijlage). Dit rondetafelgesprek zou nog voor de plenaire afronding van de behandeling van de Wet natuurbescherming (welke is voorzien op 25 juni 2015) moeten plaatvinden.
 
Een rondetafelgesprek kan eventueel plaatsvinden op woensdag 24 juni 2015 van 10.00 tot 13.00 uur. Dit overlapt met de procedurevergadering van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu maar er is op deze korte termijn geen andere mogelijkheid.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk woensdag 17 juni 2015 om 11.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met dit voorstel (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Annemarijke de Vos
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
--
 
Marianne Thieme, Eric Smaling en Rik Grasshoff willen voorstellen om voorafgaand aan de plenaire afronding van de Wet Natuurbescherming een rondetafelgesprek te organiseren over de consequenties van het amendement van Heerema en Leenders over de jacht.
Een uitgewerkt voorstel voor deze hoorzitting vindt u in de bijlage.
 
Kunt u dit verzoek via een spoed e-mailprocedure aan de commissie voorleggen?
 

 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Thieme, mede namens de leden Smaling en Grasshoff om een rondetafelgesprek te houden voorafgaand aan de plenaire afronding van de Wet Natuurbescherming over de consequenties van het amendement van Heerema en Leenders over de jacht.

    Te behandelen:

    Loading data