E-mailprocedure : [SPOED EMAILPROCEDURE] Verzoek omzetten AO Concurrentieraad naar SO

De vergadering is geweest

21 mei 2015
17:30 uur
Van: Commissie EZ
Verzonden: donderdag 21 mei 2015 13:31
Aan: GC-Commissie-EZ
Onderwerp: [SPOED EMAILPROCEDURE] Verzoek omzetten AO Concurrentieraad naar so
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,
 
Het lid Van Veen (VVD) stelt voor om het AO Raad voor Concurrentievermogen, dat gepland staat op aanstaande woensdag 27 mei van 10.00 tot 11.30 uur, om te zetten in een schriftelijk overleg. Indien dit voorstel wordt aangenomen* dan zal de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op dinsdagochtend 26 mei 2015 te 10.00 uur en zal de minister van EZ worden verzocht om de beantwoording voor woensdag 27 mei a.s. 12.00 uur naar de Kamer te sturen zodat op dezelfde dag desgewenst een VSO inclusief stemmingen gevoerd kan worden (indien u een vso wenst te voeren dan dient u tijdens de Regeling van Werkzaamheden op dinsdag 26 mei a.s. hiertoe een vooraankondiging te doen). Het BNC fiche over het EU voorstel digitale interne markt, dat geagendeerd is voor dit overleg, zal naar alle waarschijnlijkheid vrijdagmiddag  22 mei a.s. na de ministerraad naar de Kamer worden gestuurd.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk hedenmiddag (donderdag 21 mei 2015) te 17.30 uur te laten weten of u met het voorstel om het AO Raad voor Concurrentievermogen om te zetten in een schriftelijk overleg kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
Joris Thomassen MSc
Adjunct-griffier vaste commissie voor Economische Zaken
Griffier contactgroep België
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Van Veen om het algemeen overleg Concurrentieraad van woensdag 27 mei om te zetten in een schriftelijk overleg.

    Te behandelen:

    Loading data