E-mailprocedure : Verzoek van het lid Bashir (SP) om het AO Transportraad d.d. 11 juni 2015 om te zetten in een SO

De vergadering is geweest

21 mei 2015
17:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangende leden van de vaste  commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
E-mailprocedure* met reactietermijn uiterlijk donderdag 21 mei 2015 te 17.00 uur:
 
Tijdens de procedurevergadering van de commissie I&M hedenochtend heeft het lid Bashir (SP) naar aanleiding van het verzoek van de minister om niet aanwezig te hoeven zijn bij het AO Transportraad d.d. 3 juni 2015 (onder agendapunt 41) voorgesteld om dit AO om te zetten in een schriftelijk overleg. De inbrengdatum hiervoor zou kunnen worden gesteld op dinsdag 2 juni 2015 om 13.00 uur, waarbij als uiterlijke termijn voor beantwoording 9 juni 12.00 uur zou gelden (op tijd voor een mogelijk VSO en stemmingen).
 
Tijdens de procedurevergadering werd gevraagd de onderwerpen op de agenda voor de Transportraad inzichtelijk te maken. Op de agenda van de aanstaande Transportraad zullen de volgende onderwerpen staan:
1.            Vierde EU-spoorwegpakket: voortgangsrapportage politieke pijler. Hierover zal dus geen besluitvorming plaatsvinden.
2.            Passagiersrechten luchtvaart: eveneens voortgangsrapportage (dossier ligt stil vanwege kwestie Gibraltar).
3.            Technische eisen binnenvaart: standpunt Raad (dus besluitvormend), maar dit is geen EU-prioriteit en bovendien zitten er voor Nederland weinig zwaarwegende punten in.
 
Vriendelijk verzoek om uiterlijk donderdag 21 mei 2015 te 17.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met dit voorstel, via een Allen beantwoorden op deze e-mail. Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Benjamin Koerselman
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Bashir (SP) om het AO Transportraad d.d. 11 juni 2015 om te zetten in een SO

    Te behandelen:

    Loading data