E-mailprocedure : Aanbod Algemene Rekenkamer voor briefing i.v.m. verantwoordingsonderzoek d.d. 21 mei 2015

De vergadering is geweest

13 mei 2015
17:00 uur
Van: Commissie Wonen en Rijksdienst
Verzonden: donderdag 7 mei 2015 12:53
Aan: GC-Commissie-WR
Onderwerp: SPOED: e-mailprocedure commissie Wonen en Rijksdienst, verzoek tot het organiseren van een technische briefing door de Algemene Rekenkamer inzake het jaarlijkse verantwoordingsonderzoek (op 21 mei van 15.30 tot 16.30 uur)
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden van de algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst
 
Geachte leden,  
 
De Algemene Rekenkamer publiceert op woensdag 20 mei a.s. (Verantwoordingsdag) het jaarlijkse verantwoordingsonderzoek. Nu de Tweede Kamer besloten heeft het plenaire verantwoordingsdebat op dinsdag 26 mei a.s. te houden, ontstaat er de mogelijkheid om op donderdag 21 mei enkele toelichtende besloten briefings te verzorgen, mits de betreffende Kamercommissies daar belangstelling voor hebben. Daarom de vraag of de commissie voor Wonen en Rijksdienst belangstelling heeft om op donderdag 21 mei a.s. in de middag een briefing van de Algemene Rekenkamer te ontvangen.
Het aanbod is om een sessie te houden van een uur. De delegatie voor de briefing staat onder leiding van collegelid Arno Visser.
 
De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken heeft reeds besloten tot een briefing op donderdag 21 mei a.s. van 14.15 tot 15.15 uur en op basis van deze briefing te besluiten of een wetgevingsoverleg over het jaarverslag nodig is.  
De Algemene Rekenkamer stelt u het voor om aansluitend een technische briefing te verzorgen voor uw commissie op 21 mei 2015 van 15.30 tot 16.30 uur.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op dinsdag 12 mei a.s. te 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel van de Algemene Rekenkamer kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Met vriendelijke groet,
drs. M.J. (Mark) van der Leeden
Griffier
Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst, commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten en Bouwbegeleidingscommissie
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182311 | M +(31)6-18305901
E m.vdleeden@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Aanbod Algemene Rekenkamer voor briefings i.v.m. verantwoordingsonderzoek d.d. 21 mei 2015