E-mailprocedure : Voorstel het algemeen overleg Mestbeleid op 23 april 2015 tot nader order uit te stellen

De vergadering is geweest

16 april 2015
12:00 uur
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,
 
Met het onderstaande voorstel om het AO Mestbeleid tot nader order uit te stellen hebben de volgende fracties ingestemd:
 
-VVD
-PvdA
-SP
-CDA
-PVV
-GroenLinks
-Partij voor de Dieren
 
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen. Daarmee steunt een meerderheid het voorstel en zal het AO Mestbeleid tot nader order worden uitgesteld. Tijdens de procedurevergadering EZ van 28 april a.s. zal nadere besluitvorming plaatsvinden over de datum van het AO Mestbeleid en of u dat eventueel qua datum wilt omwisselen met het AO Biotechnologie en Kwekersrecht.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,
 
Vanochtend in de procedurevergadering EZ is gesproken over het AO Mestbeleid dat gepland staat op 23 april a.s. van 10.00 tot 13.00 met de staatssecretarissen van EZ en I&M.
 
Hierover kan ik u als volgt informeren:
 
 
  • Naar alle waarschijnlijkheid zal het plenaire debat over de AMvB grondgebonden groei op donderdagochtend 23 april worden gepland, waardoor het AO Mestbeleid sowieso zal moeten worden verplaatst.
 
 
  • Op dit moment kan overigens geen uitsluitsel worden gegeven of de staatssecretaris van I&M volgende week voldoende hersteld is om bij het algemeen overleg aanwezig te kunnen zijn.
    Indien zij wel voldoende hersteld is, zal zij alleen het eerste uur van het algemeen overleg aanwezig kunnen zijn.
 
 
  • De evaluatie biovergisting die is toegezegd voor medio april, zal naar verwachting nog deze week aan de Kamer worden gestuurd en zal zijn ondertekend door de beide staatssecretarissen. Mocht het AO wel doorgaan op 23 april en mocht de staatssecretaris van I&M niet aanwezig bij het AO, dan zullen na afloop van het AO de openstaande vragen aan de staatssecretaris van I&M kunnen worden geïnventariseerd, zodat deze schriftelijk kunnen worden beantwoord.
 
 
  • Het is niet mogelijk om het AO binnen 2 werkweken opnieuw te plannen. De eerstvolgende datum waarop beide staatssecretarissen beschikbaar zijn voor het AO Mestbeleid is op woensdag 24 juni 2015 van 18.00 tot 21.00 uur. Wel staat op 26 mei a.s. een AO Biotechnologie en kwekersrecht gepland met beide staatssecretarissen.
 
Gelet op het bovenstaande en het gewisselde in de procedurevergadering, wordt u voorgesteld het AO Mestbeleid tot nader order uit te stellen. Tijdens de procedurevergadering EZ van 28 april a.s. kan vervolgens nadere besluitvorming plaatsvinden over de datum van het AO Mestbeleid en of u dat eventueel qua datum wilt omwisselen met het AO Biotechnologie en Kwekersrecht.
 
Ik verzoek u mij per ommegaande, doch uiterlijk donderdag 16 april 2015 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
Marloes Haveman-Schüssel

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel om het algemeen overleg Mestbeleid op 23 april 2015 tot nader order uit te stellen

    Te behandelen:

    Loading data