E-mailprocedure : Verzoek van het lid Geurts om reactie van het kabinet op advies Commissie voor de milieueffectrapportage op het Milieueffectrapport voor het Programma Aanpak Stikstof

De vergadering is geweest

27 maart 2015
10:00 uur
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,
 
Zojuist is onderstaand verzoek van het lid Geurts (CDA) ontvangen om ten behoeve van het AO PAS (1 april a.s.) vóór maandag 30 maart a.s. om 17.00 uur een reactie van het kabinet te ontvangen op het advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage (Commissie m.e.r.) op het Milieueffectrapport voor het Programma Aanpak Stikstof waarin wordt ingegaan op wat het kabinet doet met de uitkomsten van het advies en wat de inhoud betekent voor de voortgang van de PAS.
 
Ik verzoek u mij om per ommegaande doch uiterlijk morgen (vrijdag 27 maart) te 10.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
Marloes Haveman-Schüssel
Adjunct-griffier
vaste commissie voor Economische Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Geurts, J.
Verzonden: donderdag 26 maart 2015 16:50
Aan: Commissie EZ
CC: Wonderen van B.
Onderwerp: spoedprocedure
 
Geachte griffie,
 
Graag een spoedprocedure opstarten nav onderstaande.
 
Vandaag heeft de Commissie voor de milieueffectrapportage haar voorlopig toetsingsadvies over het milieueffectrapport PAS gepubliceerd. (rapportnummer 2753-131 van 26 maart 2013)
Het persbericht van deze commissie geeft aan “De staatssecretaris (EZ) en de minister (IenM) hebben aangegeven het rapport hierop te laten aanpassen”.
Graag ontvangt de CDA fractie een spoedige reactie van het kabinet wat het kabinet doet met de uitkomsten van het advies en wat de inhoud van het rapport betekent voor de voortgang PAS.
Aangezien we  1 april AO PAS hebben ingepland graag een reactie voor a.s. maandag 17.00 uur.
 
http://api.commissiemer.nl/docs/mer/p27/p2753/2753_ts_persbericht_pas.pdf
http://api.commissiemer.nl/docs/mer/p27/p2753/a2753vts.pdf
 
 Met vriendelijke groet,
 J.L. (Jaco) Geurts
CDA Tweede Kamerlid
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Geurts om reactie van het kabinet op advies Commissie voor de milieueffectrapportage op het Milieueffectrapport voor het Programma Aanpak Stikstof

    Te behandelen:

    Loading data