E-mailprocedure : Voorstel samenvoegen AO Ondernemen en AO Gastvrijheidseconomie tot één AO op 1 april

De vergadering is geweest

23 maart 2015
12:00 uur
Van: Commissie EZ
Verzonden: donderdag 19 maart 2015 13:16
Aan: GC-Commissie-EZ
Onderwerp: [EMAILPROCEDURE] Voorstel samenvoegen AO Ondernemen en AO Gastvrijheidseconomie tot één AO op 1 april
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,
 
De leden van de fracties van de VVD en PvdA stellen voor om het AO Ondernemen, bedrijfsfinanciering en regeldruk op 1 april a.s. samen te voegen met het AO Gastvrijheidseconomie (gepland op dezelfde dag) tot één algemeen overleg Ondernemen en Gastvrijheidseconomie van drie uur. Indien akkoord dan zal dit samengevoegde algemeen overleg worden ingepland op woensdag 1 april a.s. van 13.00 tot 16.00 uur.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op maandag 23 maart 2015 te 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
Met vriendelijke groet,
Joris Thomassen MSc
Adjunct-griffier vaste commissie voor Economische Zaken
Griffier contactgroep België
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Voorveld, J.
Verzonden: donderdag 19 maart 2015 12:02
Aan: Commissie EZ
CC: Vos, Mei Li; Ziengs E.
Onderwerp: Verzoek VVD & PvdA opstart e-mailprocedure: verzoek samenvoegen algemeen overleggen 1 april
 
Beste griffier,
 
Namens de leden Mei Li Vos (PvdA) en Erik Ziengs (VVD) hierbij het verzoek om de twee algemeen overleggen die gepland staan voor 1 april 2015 (AO Ondernemen, bedrijfsfinanciering; regeldruk en AO Gastvrijheidseconomie) samen te voegen tot één algemeen overleg Ondernemen en Gastvrijheidseconomie, met een duur van in totaal drie uur. De leden stellen voor om dit verzoek via een e-mailprocedure in behandeling te nemen.   
Met vriendelijke groet,
J.H. (Jeroen) Voorveld, MSc
Medewerker Erik Ziengs
VVD-fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal

Binnenhof 1A, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
 
NB. Afspraken met de heer Ziengs worden in zijn agenda opgenomen onder voorbehoud van verplichtingen in de Kamer. Hierdoor kan het voorkomen dat afspraken op het laatste moment gewijzigd moeten worden. De bezoeker wordt verzocht zich te melden bij de ingang van Binnenhof 1A. De beveiligers vragen standaard om een legitimatiebewijs.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Mei Li Vos en Erik Ziengs om de twee algemeen overleggen die gepland staan voor 1 april 2015 (AO Ondernemen, bedrijfsfinanciering; regeldruk en AO Gastvrijheidseconomie) samen te voegen tot één algemeen overleg Ondernemen en Gastvrijheidseconomie, met een duur van in totaal drie uur.

    Te behandelen:

    Loading data