Gesprek : Europees Openbaar Ministerie met mevrouw Monica Macovei, lid van het Europees Parlement en rapporteur voor het EOM

De vergadering is geweest

3 maart 2015
16:30 - 18:00 uur
Locatie: Stadhouderskamer
Commissie: Veiligheid en Justitie
Geachte leden,
 
Met deze e-mail nodig ik u van harte uit om aan te schuiven bij een gesprek met mevrouw Monica Macovei, lid van het Europees Parlement en hun rapporteur voor het Europees Openbaar Ministerie.
 
Ik zal haar aanstaande dinsdag 3 maart om 16.30 uur in de Stadhouderskamer ontvangen voor een gesprek over het voorstel van de Europese Commissie om een EOM op te richten en de positie van het Europees Parlement in dit dossier. Voorafgaand aan dit gesprek spreekt zij met de minister van Veiligheid en Justitie. Dit bezoek aan Nederland vindt op haar initiatief plaats.
 
Mw Macovei komt uit Roemenië en is lid van de christen-democratische fractie in het EP, de Fractie van de Europese Volkspartij (EPP). Meer informatie over haar achtergrond treft u hier. Zij heeft op 16 januari jl. een ontwerp –interimverslag over het EOM voorgesteld dat ter behandeling voorligt in de Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken. Hier treft u de voorgestelde amendementen hierop aan.
 
Ik verzoek u uiterlijk maandag 2 maart om 12.00 uur aan Lisa Vermeer (cc) te laten weten of u hierbij aanwezig kunt zijn met het oog op de catering.
 
Met vriendelijke groet
 
Uw rapporteur
Ard van der Steur

Deelnemers

  • G.A. van der Steur (VVD)