Bijzondere procedure : Luchtkwaliteit rond snelwegen (Ouwehand, PvdD)

De vergadering is geweest

20 november 2014
11:30 - 12:15 uur
Locatie: Klomp├ęzaal
Commissie: Infrastructuur en Milieu

Bijlage

Deelnemers

 • E. Ouwehand (PvdD)
 • E.M.A. Smaling (SP)
 • R.J. (Remco) Dijkstra (VVD)
 • M.J.F. van Helvert (CDA)
 • H.J.M. Leenders (PvdA)
 • L. van Tongeren (GroenLinks)
 • S. van Veldhoven (D66)

Agendapunten

 1. 1

  Het lid Ouwehand (Partij voor de Dieren) ontvangt in het kader van de bijzondere procedure een aantal sprekers voor een gesprek over de wetenschappelijke inzichten met betrekking tot Luchtkwaliteit rond snelwegen

  Het lid Ouwehand (Partij voor de Dieren) ontvangt in het kader van de bijzondere procedure een aantal sprekers voor een gesprek over de wetenschappelijke inzichten met betrekking tot de gezondheid van mensen die in de buurt van snelwegen wonen, naar school gaan of werken.
  Het doel van dit gesprek is om de Kamer te laten informeren over de gezondheidsrisico’s van milieuvervuiling, bijvoorbeeld als gevolg van het aanleggen of verbreden van wegen nabij woningen of scholen. De experts zullen hun licht laten schijnen over de bescherming van mensen tegen de uitstoot van fijnstof en stikstof en hoe het huidige beleid zich verhoudt tot de daarvoor geldende richtlijnen en nieuwe inzichten. De bijzondere procedure is openbaar en staat open voor leden van de vaste commissies voor Infrastructuur & Milieu en Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Als coördinator van deze bijzondere procedure nodigt het lid Ouwehand collega-Kamerleden graag uit op 20 november 11.30-12.15 deel te nemen aan het gesprek.
   
  Sprekers:
  Mevrouw Christine Strous - Longfonds
  De heer Ivo Stumpe - Milieudefensie
  De heer Rik van de Weerdt - milieuarts GGD
  De heer Pieter Sauer - hoogleraar algemene kindergeneeskunde Rijksuniversiteit Groningen