Gesprek : Videoconferentie gesprek met dr. Richard Corbett, lid van het Kabinet Van Rompuy

De vergadering is geweest

11 december 2012
16:00 - 16:45 uur
Locatie: Tilanuskamer
Commissie: Europese Zaken

Van de Eerste Kamer zal hieraan deelnemen het D66-Kamerlid Joris Backer.

Bijlage

Deelnemers

  • A. Pechtold (D66)
  • M. Servaes (PvdA)
  • M.L. Verheijen (VVD)
  • J.F. Klaver (GroenLinks)

Agendapunten

  1. 1

    Videoconferentie gesprek met dr. Richard Corbett, lid van het Kabinet Van Rompuy d.d. 11 december van 16.00-16.45 uur

    Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken, Buitenlandse Zaken en Financiën

     

    Geachte leden,

    In aanvulling op het rondetafelgesprek van 7 december 2012, over het proces van de voltooiing van de EMU incl. de parlementaire betrokkenheid daarin, wordt u de mogelijkheid geboden om tevens van gedachten te wisselen met dr. Richard Corbett, lid van het Kabinet Van Rompuy.

    De heer Corbett, binnen het Kabinet onder meer verantwoordelijk voor de contacten met EP en nationale parlementen, is nauw betrokken bij het schrijfproces van het zgn. rapport-van Rompuy, dat centraal zal staan op de Europese Raad van 13-14 december. Hij is bereid om vanuit die rol en ervaring een toelichting te geven op de laatste stand van zaken, ter voorbereiding op het plenaire debat over de agenda van deze Europese Raad - gepland voor woensdag 12 december.

    Omdat dhr Corbett tijdens de rondetafel van vrijdag 7 december helaas niet in de gelegenheid is in te spreken, kan er een videoverbinding met hem worden gelegd. In de procedurevergadering van de vaste commissie voor Europese Zaken d.d. 6 december 2012 is besloten tot een gesprek. Dit gesprek vindt plaats op dinsdag 11 december van 16.00-16.45 uur in de Tilanuskamer (videoconferentiekamer) op de 1e verdieping. 

    Voor dit gesprek hebben zich reeds aangemeld de leden Verheijen (VVD), Servaes (PvdA), Pechtold (D66) en Van Bommel (SP).

    Aanmelding voor deze activiteit kan via de e-mail: cie.eu@tweedekamer.nl