Procedurevergadering : Delegatievergadering werkbezoek Italië 9-12 juli 2012 (alleen delegatieleden)

De vergadering is geweest

17 april 2012
17:00 - 17:30 uur
Locatie: Suze Groenewegzaal
Commissie: Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Bijlagen

Deelnemers

  • Voorzitter
    B. van der Ham (D66)
  • J.F. Snijder-Hazelhoff (VVD)
  • H.J. Ormel (CDA)
  • E. Ouwehand (PvdD)
  • H.P.J. van Gerven (SP)
  • J.J.G. van Bemmel (PVV)
  • H.J. Grashoff (GroenLinks)
  • E.E. Wiegman-van Meppelen Scheppink (ChristenUnie)
  • J. de Lange (PvdA)

Agendapunten

  1. 1

    Delegatiesamenstelling

    Besluit: Er wordt ingestemd met de delegatiesamenstelling: Van der Ham (voorzitter), Snijder-Hazelhoff (VVD), De Lange (PvdA), Van Bemmel (PVV), Ormel (CDA), Van Gerven (SP), Grashoff (GL), Wiegman-van Meppelen Scheppink (CU), Ouwehand (PvdD)

  2. 2

    Parijs - gesprek Landbouwcommissie van het Frans parlement

    Besluit: Er zal niet via Parijs worden gereisd.

  3. 3

    Datum en reismogelijkheden

    Besluit: Het werkbezoek zal plaatsvinden van maandag 9 juli t/m donderdag 12 juli 2012.

    Besluit: Er zal worden bekeken of er een directe nachttrein van Amsterdam naar Milaan of Parma rijdt in de nacht van zondag 8 juli op maandag 9 juli a.s. Indien er een goede verbinding bestaat en dit niet duurder is dan reizen per vliegtuig heeft de voorzitter van de delegatie het mandaat hierover te besluiten. Ook wannneer de heenreis per trein plaatsvindt, zal de terugreis vanaf Rome per vliegtuig plaatsvinden.

    Besluit: Indien de heenreis per vliegtuig plaatsvindt, zal het vertrek vanaf Schiphol om 8.15 uur op maandag 9 juli zijn (vlucht KL 1619 naar Milaan).

  4. 4

    Programma werkbezoek

    Besluit: De delegatie stemt in met de programmaonderdelen zoals voorgesteld in de stafnotitie.

    Besluit: In het programma zal een dagelijkse delegatievergadering worden ingepland aan het begin van de ochtend, indien mogelijk in aanwezigheid van iemand van de ambassade / Permanente Vertegenwoordiging van de FAO. Daarin zal het dagprogramma en de inbreng kort worden voorbesproken.

    Besluit: Voor de volgende delegatievergadering zal bij de delegatieleden schriftelijk worden geïnventariseerd over welke onderwerpen zij willen spreken bij de EFSA. Er zal in ieder geval worden gesproken over de werkwijze van de EFSA, hoe de aanvraag- en toelatingsprocedure voor nieuwe producten er uitziet.

    Besluit: Voor het diner met de Nederlandse (agrarische) ondernemers zullen, indien mogelijk, ook biologische ondernemers worden uitgenodigd.

    Besluit: De avond van dinsdag 10 juli zal de delegatie gezamenlijk invullen. Het lid Ormel biedt aan een rondleiding te voet door de stad Rome te verzorgen en de delegatie zal gezamenlijk dineren.

    Besluit: Er zal bij de FAO worden nagevraagd of de DG van de FAO, Dhr. Graziano da Silva, zelf beschikbaar is voor een gesprek met de delegatie.

    Besluit: Er zal worden uitgezocht of het mogelijk is om het gesprek over het GLB op het Italiaanse ministerie van Landbouw met een half uur te verlengen.

    Besluit: Er zal worden bekeken of er ruimte is in het programma om op donderdag 12 juli een gesprek van een uur te plannen met de Italiaanse landbouworganisatie en een aantal maatschappelijke organisaties over landbouw.

  5. 5

    Overige activiteiten

    Besluit: Bij de ministeries van EL&I en Buitenlandse Zaken zal worden geïnformeerd of het mogelijk is een voorbereidende technische briefing te verzorgen over de organisaties EFSA en FAO.

    Besluit: Bij de Italiaanse ambassade zal worden geïnformeerd of het mogelijk is een voorbereidende technische briefing te verzorgen over de positie van Italië inzak het GLB.

  6. 6

    Toestemming Presidium

    Besluit: De begroting zal voorzien van een begeleidende brief aan het Presidium worden voorgelegd.