Procedurevergadering : Delegatievergadering Noorwegen 6-9 mei 2012 (alleen delegatieleden)

De vergadering is geweest

28 maart 2012
9:45 - 10:15 uur
Locatie: Groen van Prinstererzaal
Commissie: Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Bijlagen

Deelnemers

  • B. van der Ham (D66)
  • E.E. Wiegman-van Meppelen Scheppink (ChristenUnie)
  • S.W. Dikkers (PvdA)

Agendapunten

  1. 1

    Reisschema en Programma

    Besluit: In de vormgeving van het definitieve programma wordt een gesprek met Noorse non-gouvernementele organisaties (waaronder de Noorse milieufederatie) opgenomen.

    Besluit: In het programma wordt een dagelijkse delegatievergadering ingepland na afloop van het ontbijt. Daarin zal de inbreng tijdens de gesprekken kort worden voorbesproken.

  2. 2

    Voorbereiding gesprekken

    Besluit: De delegatieleden wordt verzocht om één of enkele gesprekken voor te bereiden. Voor de volgende delegatievergadering op donderdag 19 april 2012 zal daartoe een voorstel worden geagendeerd.

  3. 3

    Financiƫn

    Besluit: De daadwerkelijk gemaakte kosten in Noorwegen (voor zover samenhangend met het programma) worden achteraf verrekend met de beschikbare dagvergoeding.

  4. 4

    Persbeleid

    Besluit: Er worden geen persmomenten belegd in Noorwegen. Geïnteresseerde pers kan achteraf, in Nederland, te woord worden gestaan door de delegatieleider en eventueel geinteresseerde leden. Daarnaast wordt afgesproken dat de delegatieleden in vertrouwen moeten kunnen spreken tijdens het werkbezoek. Er wordt daarom terughoudendheid gevraagd bij het naar buiten brengen van gestelde vragen van andere leden tijdens en na de gesprekken, via sociale media of anderzijds.

  5. 5

    Uitnodigingen en overige activiteiten

    Besluit: Er wordt vanwege agenda-technische redenen geen gebruik gemaakt van het aanbod van de Noorse ambassadrice voor een uitnodigingslunch op vrijdag 20 april 2012.

    Besluit: De technische briefing met de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Buitenlandse Zaken wordt vastgesteld op woensdag 4 april 2012 van 11.00 - 12.30 uur.

  6. 6

    Dieetwensen

    Besluit: De leden wordt verzocht om eventuele dieetwensen tijdig kenbaar te maken bij de adjunct-griffier. 

  7. 7

    Volgende delegatievergadering

    Besluit: De volgende delegatievergadering wordt vastgesteld op donderdag 19 april 2012 van 11.00 - 11.30 uur. Daarin zullen de volgende agendapunten worden besproken:

    • Verdeling van de gesprekken ten behoeve van de voorbereiding
    • Praktische informatie (o.a. telefoonnnummers en vertrek Schiphol)
    • Uitdelen tickets en readers