Agendapunten

  1. 1

    Procedure rond hoorzittingen

    Besluit: De klankbordgroep zal als eindproduct een notitie leveren waarin langs de lijnen van de onderzoeksvragen een weerslag wordt gegeven van de onderzoeksresultaten en van de wisseling tijdens de rondetafelgesprekken waarbij het streven is tot een gezamenlijke definitie van het probleem te komen.
     

    Besluit: De begrotingsbehandeling van EL&I 2012 voor het onderdeel Landbouw en Natuur, waarvan de plenaire behandeling plaatsvindt in de week van 5 december 2011,  wordt aangehouden als afronding van het onderzoek.
     

    Besluit: De griffier bereidt een stafnotitie voor waarin geadvisserd wordt over het voeren van een notaoverleg of een wetgevingsoverleg.
    Noot:
    Tijdens de procedurevergadering van de commissie ELI op 27 september a.s. zal besloten worden over de begrotingsbehandeling van EL&I 2012 betreffende het onderdeel Landbouw en Natuur, waarbij desgewenst verzocht kan worden om een wetgevingsoverleg Economische dimensie verduurzaming voedselproductie.
     

    Besluit: Blonk c.s. zal worden verzocht het eindrapport op maandag 26 september a.s. naar de Kamer te sturen.
    Noot:
    Tijdens de procedurevergadering van de cie. ELI op 27 september a.s. kan na het onderdeel Economie en Innovatie (van 16.00 tot 16.30) en voor aanvang van het onderdeel Landbouw en Natuur een kwartier worden gereserveerd voor de aanbieding van het eindrapport door de voorzitter van de klankbordgroep en een korte toelichting door Blonk. Op de agenda van de procedurevergadering zal een agendapunt worden opgenomen waarin het voorstel wordt gedaan een kabinetsreactie te vragen ten behoeve van het overleg op 28 november a.s..
     

    Besluit: De hoorzittingen worden georganiseerd als rondetafelgesprek, waarbij meerdere genodigden tegelijkertijd aan tafel zitten.
     

    Besluit: Aan het doel van de rondetafelgesprekken wordt als vierde aspect toegevoegd de verduurzaming van de eiwitproductie, waarbij de focus gericht blijft op de economische dimensie.
     

    Besluit: Besloten wordt tot het houden van drie rondetafelgesprekken op vrijdag 7, 14 en 28 oktober 2011 welke worden opgesplitst in twee blokken, het eerste blok van 10.00 tot 11.45 uur, het tweede blok van 12.15 tot 14.00 uur.
    Noot:
    In de Jongelingkamer zal een lunch beschikbaar zijn voor de leden van de klankbordgroep.

    Besluit: Per blok zullen maximaal 6 genodigden aan het gesprek deelnemen.
     

    Besluit: De voorzitter van de klankbordgroep zal de rondetafelgesprekken voorzitten.
     

    Besluit: De vragen die gesteld worden tijdens het rondetafelgesprek zullen door de leden van de klankbordgroep vooraf worden vastgesteld waarbij tevens afspraken worden gemaakt over wie de vragen tijdens het betreffende blok gaat stellen.
     

    Besluit: De rondetafelgesprekken zullen plaastvinden in de Thorbeckezaal.
     

    Besluit: De rondetafelgesprekken zijn openbaar en er zal een verslag worden gemaakt.

     

  2. 2

    De proeverij

    Besluit: De proeverij zal plaatsvinden op 6 oktober a.s., voorafgaand aan de hoorzittingen.
     

    Besluit: Het doel van de proeverij is het presenteren van de onderzoeksresultaten tot dan toe en de aanwezigen te informeren over de verdere voortgang van het onderzoek.
     

    Besluit: Voor de proeverij wordt de commissie ELI uitgenodigd en (brede) pers.
     

    Besluit: De proeverij zal rond lunchtijd plaatsvinden.
     

    Besluit: Gesuggereert is een topkok de proeverij te laten verzorgen. In verband met beschikbaarheid en toereikendheid van het budget vindt een inventarisatie plaats onder de leden van de klankbordgroep voor alternatieve namen van mensen die bijzondere, op duurzaamheid gerichte, initiatieven tonen bij de bereiding van voedsel.
     

    Besluit: De proeverij zal bij voorkeur plaatsvinden op een locatie buiten (maar wel in de nabijheid van) de Tweede Kamer. Ook wat betreft een locatie worden de leden van de klankbordgroep verzocht met alternatieven te komen.

  3. 3

    opzet van de rondetafelgesprekken

    Besluit: Tijdens de rondetafelgesprekken zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen: 1. de productiefase, 2. de keten, 3. alternatieve vormen van duurzame productie. Tevens zal één blok gewijd worden aan de internationale dimensie.
     

    Besluit: Via een mailprocedure zullen de leden van de klankbordgroep worden verzocht uiterlijk vrijdag 9 september a.s. suggesties aan te leveren voor eventueel aanvullende onderwerpen en voor genodigden voor de rondetafelgesprekken. Deze zullen worden besproken tijdens de procedurevergadering van de klankbordgroep op 15 september a.s..