Tweede Kamer met kerstreces

De Tweede Kamer is tot en met maandag 12 januari 2015 met kerstreces. De laatste dag voor het kerstreces werd bepaald door het debat over de zorgcrisis dat tot diep in de nacht gevoerd werd. Na afloop van dit debat blikte Voorzitter Anouchka van Miltenburg terug op afgelopen jaar.

Kerstboom Statenpassage
De kerstboom in de Statenpassage van de Tweede Kamer, aangeboden door Staatsbosbeheer.

Laatste debat van het jaar 2014

Donderdag 18 december begon de Tweede Kamer om 23.45 uur het debat over de zorgcrisis. De PvdA-fractie had het debat aangevraagd, met steun van de VVD-fractie. Zij wilden met de Kamer debatteren over de oplossing die de coalitiepartijen PvdA en VVD hadden gevonden voor de crisis. Het wetsvoorstel dat dinsdag sneuvelde in de Eerste Kamer zal in gewijzigde vorm opnieuw ingediend worden, opdat de drie bezwaarde tegenstemmers van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer alsnog kunnen instemmen. Lees meer over dit debat.

Dankwoord Voorzitter Anouchka van Miltenburg

Na afloop van het debat, om enkele minuten voor vier uur 's ochtends, blikte Voorzitter Anouchka van Miltenburg tradititiegetrouw terug op het afgelopen jaar. De Voorzitter dankte alle Kamerleden en medewerkers van de Kamer voor hun inzet en betrokkenheid. In het bijzonder was die tot uitdrukking gekomen na de vliegramp met de MH17. De Voorzitter wenste iedereen, ook de kijkers thuis, heel mooie feestdagen en een goede jaarwisseling. 2015 wordt een bijzonder jaar, doordat de Tweede Kamer dan haar tweehonderdjarig bestaan viert.