Debat over Omgevingswet

Op maandag 8 juni 2015 was het vervolg van het wetgevingsoverleg over de Omgevingswet. De commissie voor Infrastructuur en Milieu debatteerde met de regering over het wetsvoorstel voor de Omgevingswet.

Vereenvoudiging van wetten

Nog voor het zomerreces van 2015 debatteert de Tweede Kamer in de plenaire zaal over de Omgevingswet. Zodra dat debat gepland is, verschijnt dat op de plenaire agenda van de Tweede Kamer.

Eerste termijn (maandag 1 juni)

Op maandag 1 juni 2015 heeft de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu voor de eerste maal met de minister van Infrastructuur en Milieu gedebatteerd over het wetsvoorstel, in een wetgevingsoverleg. Tijdens dit overleg kwam alleen de eerste termijn van de Kamer aan bod. De Kamerleden hebben hun politieke standpunten over (onderdelen van) het wetsvoorstel en hun resterende vragen en opmerkingen aan de minister van Infrastructuur en Milieu voorgelegd.

De regering heeft de Kamer op 3 juni 2015 een schriftelijke reactie op de vragen en opmerkingen van de Kamerleden uit de eerste  termijn gestuurd.

Vervolg op 8 juni

De Kamerleden hebben het debat over de Omgevingswet met de minister van Infrastructuur en Milieu in het wetgevingsoverleg van 8 juni 2015 vervolgd.

Omgevingswet en de Kamer

Lees het uitgebreide dossier over de Omgevingswet en de behandeling ervan in de Kamer.