Verkiezingsposters in de Oude Zaal van de Tweede Kamer
Verkiezingsposters in de Oude Zaal van de Tweede Kamer

Bijzondere locaties

Alleen al de locatie van de tentoonstelling is een bezoekje waard. De historische expositiestukken zijn namelijk te vinden in de oude vergaderzaal van de Tweede Kamer en de naastgelegen Rooksalon, in het oudste gedeelte van het Kamergebouw. Ook de bijzondere Stadhouderskamer is voor de gelegenheid te bezichtigen. Dit was ooit de werk- en ontvangstkamer van stadhouder Willem V.

Als je alles hebt gezien in de tentoonstellingsruimtes, kun je ook de huidige vergaderzaal van de Tweede Kamer bekijken. De publieke tribune van deze plenaire zaal, met de bekende blauwe zetels, is altijd geopend voor bezoekers.

Toegang op werkdagen

Je kunt de Tweede Kamer bezoeken via de ingang aan Lange Poten 4. De deuren zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur geopend, dus niet in het weekend. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden en de toegang is gratis. Houd er wel rekening mee dat je met je bagage door een veiligheidsscan gaat, voordat je naar binnen kunt. Ook kan naar je legitimatiebewijs worden gevraagd.

Speciale rondleidingen

Op een aantal dagen wordt een exclusieve rondleiding aangeboden. Je bezoekt de tentoonstelling dan met een gids die alles kan vertellen over de getoonde voorwerpen en de zalen. De rondleiding duurt ongeveer 75 minuten. Per rondleiding zijn 30 plaatsen beschikbaar.

  • Dinsdag 7 maart – 16.00 uur
  • Woensdag 8 maart – 16.00 uur 

Aanmelden voor de rondleiding

Kies een datum en laat weten met hoeveel personen je wilt komen door een mail te sturen. Geef in de mail zowel de voor- als achternaam op van alle bezoekers.

Stemcomputer
Vanaf 1991 maakten steeds meer gemeenten gebruik van een stemcomputer tijdens verkiezingen. Maar rond de Kamerverkiezingen van 2006 ontstond veel discussie over de veiligheid en betrouwbaarheid van zo’n computer. Het stemmen gaat nu weer met de hand.