tentoonstelling over onderwijstoezicht

De Inspectie van het Onderwijs wil met het onderwijsverslag, tegenwoordig 'De Staat van het Onderwijs' bijdragen aan een steeds betere kwaliteit van het onderwijs in Nederland. De Staat van het Onderwijs wordt jaarlijks aangeboden aan de Eerste en Tweede Kamer, maar de rapportage is vooral ook bedoeld voor leerlingen, leraren, schoolleiders en bestuurders.

De onderwijsverslagen van 1817 tot heden vormen de basis voor de tentoonstelling. In het jaarlijks opgeschreven verslag zijn beschouwingen en markante details in overvloed aanwezig. Gloedvolle waarnemingen en goedwillige aanbevelingen en aanmaningen van schoolopzieners en -inspecteurs ademen de geest van vroeger. Wat meer koele analyses met cijfers en grafieken weerspiegelen de huidige tijd. Objecten, documenten en beeldmateriaal tonen de historische en actuele waarde van de onderwijsverslagen.

Bezoek de tentoonstelling

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met vrijdag 2 maart 2018. Bezoek de Tweede Kamer via ingang Lange Poten 4. Meer informatie over een bezoek aan de Tweede Kamer.

De tentoonstelling is te zien in de ruimte voor de publieke tribune van de plenaire zaal. U kunt de tentoonstelling op elke werkdag bezoeken van 9.00 tot 18.00 uur. Als de Tweede Kamer 's avonds vergadert (wat nagenoeg elke dinsdag, woensdag en donderdag het geval is), kunt u de tentoonstelling ook dan bekijken.

Inktlappen en schrijfgerei op de tentoonstelling
Inktlappen en schrijfgerei op de tentoonstelling