Onderzoeker (8x)
De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. Hier werken 150 Kamerleden, hun fractiemedewerkers en veel journalisten. Daarnaast wordt het werk van de Kamerleden ondersteund door de ambtelijke Tweede Kamerorganisatie. Ruim 560 collega's ondersteunen het politieke proces direct of indirect en dragen zo bij aan het functioneren van onze democratie. Want de Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen.
De Tweede Kamer zoekt 8 onderzoekers!
De Tweede Kamer heeft op 9 februari de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen geïnstalleerd. Deze commissie voert een grondig onderzoek uit naar de Groningse gaswinning, aardbevingen, schadeafhandeling en versterking. Voor deze commissie zoekt de Tweede Kamer acht onderzoekers.
De acht onderzoekers vormen samen een multidisciplinair team, waarin bijvoorbeeld juristen (zowel publiek- als privaatrecht), bestuurskundigen, bouwkundig experts, politicologen, geografen, economen, accountants, medisch wetenschappers, psychologen, geologen, seismologen en/of historici een plek kunnen vinden.
Zo ziet jouw baan eruit
De Tweede Kamer heeft een veelomvattend onderzoek voor ogen, waarin grondigheid en zorgvuldigheid voorop staan. De enquêtecommissie voert dit onderzoek uit aan de hand van het vastgestelde onderzoeksvoorstel, waarin de doelstelling, probleemstelling en onderzoeksvragen zijn omschreven. Het onderzoek gaat terug tot de start van de aardgaswinning. De parlementaire enquête is het zwaarste onderzoeksinstrument van de Tweede Kamer. Informatie wordt gevorderd en getuigen worden onder ede gehoord. Als onderzoeker werk je in het hart van de parlementaire enquête. Je verricht onderzoekswerkzaamheden ter ondersteuning van de enquêtecommissie.
Je verdiept je in de specifieke onderwerpen die genoemd zijn in het onderzoeksvoorstel. De werkzaamheden omvatten onder andere het:
- analyseren van gevorderde informatie en openbare bronnen;
- opstellen van tijdlijnen en feitenrelazen;
- voorbereiden van besloten voorgesprekken en openbare verhoren;
- (mede) opstellen van conceptteksten voor het onderzoeksrapport.
Over deze werkzaamheden en de resultaten daarvan stem je intensief af, zowel met het team als met de commissieleden zelf. Er wordt gewerkt in teams van onderzoekers en commissieleden die zich gezamenlijk verdiepen in bepaalde aspecten van de gaswinning, schadeafhandeling en versterking.
Dit ben jij
Je bent analytisch, nieuwsgierig en politiek en bestuurlijk sensitief. Je kunt je snel verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en bent vaardig en proactief in het formuleren, uitdragen en verdedigen van analyses, adviezen en ideeën. Daarnaast heb je goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, opereer je met tact en ben je flexibel. Ook sta je open voor feedback, beschik je over reflecterend vermogen en werk je graag onder druk. Je bent een echte teamspeler.
Wat neem je mee?
- aantoonbaar academisch werk- en denkniveau, aangevuld met ten minste vijf jaar relevante werkervaring;
- inzicht in en gevoel voor politieke, maatschappelijke en bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen;
- bekend met diverse onderzoeksmethoden en –technieken en hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoek. Een afgerond promotieonderzoek is een pré;
- aantoonbare ervaring met analyse en oordeelsvorming en het vertalen daarvan naar heldere adviezen en teksten;
- aantoonbare ervaring met het schrijven van rapportages over complexe (politieke, bestuurlijke en/of juridische) kwesties;
- enige kennis van het gaswinningsdossier of affiniteit met Groningen is een pré, zolang een onafhankelijke positie als onderzoeker geborgd is.
Jouw werkplek
Je krijgt een werkplek in hartje centrum Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal. Ook beschik je over goede thuiswerkfaciliteiten.
De acht onderzoekers vormen een uitbreiding van het al bestaande team. Dit team wordt aangestuurd door een griffier en onderzoekscoördinator en bestaat uit een plaatsvervangend onderzoekscoördinator, adjunct-griffier, commissie-assistent, een informatiespecialist, juridisch adviseur, communicatieadviseur en een data-analist. Er heerst een plezierige sfeer binnen het huidige team. Er wordt intensief samengewerkt, ook nu men vanuit huis werkt.
Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.256,32 tot € 5.671,10 bruto (schaal 11 of 12, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%. Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van de parlementaire enquête van twee jaar vanaf 1 april 2021. Het dienstverband bestaat uit een tijdelijke aanstelling en kan binnen de Rijkssector ook op detacheringsbasis worden ingevuld.
Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen of een fiets aanschaffen.
Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten en een vergoeding voor woon-werkverkeer.
Bijzonderheden
- De selectiegesprekken worden gepland tussen 8 en 12 maart;
- Indien je uitgenodigd wordt voor een gesprek, verzoeken we je voorafgaand aan het gesprek een geschreven Nederlandstalige tekst aan te leveren.
- Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag;
- De aanstelling is voor 36 uur per week;
- Bereidheid tot het verrichten van werkzaamheden op onregelmatige tijden en om vakantieverlof op te nemen binnen collectief aangewezen periodes.
Meer informatie?
Voor algemene informatie over deze functie kun je contact opnemen met Miguel Israel (griffier / leidinggevende) via telefoonnummer: 070 - 318 5400.
Voor specifieke vragen over de functie-eisen kun je contact opnemen met Mirjan Bouwman (onderzoekscoördinator) via telefoonnummer: 070 – 318 5661.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met recruiter Shimi Goossen: s.goossen@tweedekamer.nl, 06 50 05 22 68.
Interesse? Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 1 maart 2021 via de knop ‘solliciteer’. We vragen hierbij ook om een motivatie, deze kun je richten aan de heer M. Israel, griffier van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen.
De Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen en streeft naar diversiteit aan achtergronden en kennis in haar organisatie.