Biografie, onderwijs en loopbaan van Sadet Karabulut

Biografie

"Volksvertegenwoordiger zijn betekent voor mij fungeren als een spreekbuis en als aanspreekpunt voor 'het volk'"


Voordat ik binnen de SP actief werd, heb ik gewerkt bij de gemeente Amsterdam als onder andere coördinator drugsbeleid. Na een korte periode als raadslid in Amsterdam, zit ik sinds 2006 in de Tweede Kamer. Nieuws waarop mijn omgeving enorm enthousiast reageerde. Ook mensen die ik niet persoonlijk ken, hebben met hart en ziel steun betuigd. Al deze steunbetuigingen geven mij kracht en maken mij trots.

Armoede

In de Tweede Kamer wil ik de tweedeling in de samenleving aanpakken. Vooral de armoede onder kinderen verdient aandacht. Armoede wordt vaak gebagatelliseerd. Alsof daar in Nederland geen sprake van is. Moeten we eerst onze kleren in de gracht gaan wassen voordat we kunnen spreken van armoede? Iedereen moet een gelijke startpositie krijgen. Sommige groepen staan nu op een achterstand die moeilijk is in te halen. Hierdoor ontstaat een ongelijke samenleving. Ongewenst wat mij betreft.

Spreekbuis

Volksvertegenwoordiger zijn betekent voor mij fungeren als een spreekbuis en als aanspreekpunt voor ‘het volk’. Mensen moeten bij terecht kunnen met hun problemen, maar ook met de leuke dingen.

Onderwijs

  • VWO, Dordrecht
  • Bestuurskunde, Erasmus Universiteit , Rotterdam

Loopbaan

  • Trainee, Gemeente Amsterdam
  • Projectleider stadsdeel Zuidoost, Gemeente Amsterdam
  • Beleidsmedewerker kwaliteitszorg, , Stichting Orion
  • Coördinator drugsbeleid, Gemeente Amsterdam
  • Gemeenteraadslid SP, Gemeente Amsterdam

Sadet Karabulut is geboren in Dordrecht op 28 april 1975 en woont in Amsterdam. Zij is 13 jaar actief in de Tweede Kamer, 4937 dagen om precies te zijn.