Biografie, onderwijs en loopbaan van Rudmer Heerema

Biografie

Als politicus ben ik niet anders dan als sporter. In de sport probeer je het beste uit jezelf te halen. Dat moet de politiek ook doen: mensen stimuleren om op zoek te gaan naar hun plafond en het maximale te geven.

Topsport

Ik heb een hart voor mensen die zich laten uitdagen. Met mijn bedrijf heb ik jarenlang topsporters als Epke Zonderland en Ranomi Kromowidjojo geholpen om hun sportieve bestaan te combineren met schoolverplichtingen.  En bij het Platform Bèta Techniek heb ik mij ingezet om mbo’ers te laten excelleren.

Natuur

In de Tweede Kamer houd ik mij bezig met de onderwerpen natuur en dierenwelzijn. Een prachtig dossier, waarop ik het liberale geluid goed kan laten klinken. Ik wil de natuur beschermen en vraag mij tegelijkertijd af wat de kerntaak van de overheid is en wat de overheid beter aan anderen kan overlaten, bijvoorbeeld ondernemers. Zo ontstaat de ruimte om te doen wat mogelijk is.

Onderwijs

  • Geen opgave

Rudmer Heerema is geboren in Groningen op 2 februari 1978 en woont in Alkmaar. Hij is in totaal 8 jaar actief in de Tweede Kamer, 3000 dagen om precies te zijn.