Biografie, onderwijs en loopbaan van Hans Smolders

Biografie

“Slimme mensen leren van anderen; domme mensen weten alles al”

Ik ben echt een teamspeler. Misschien komt dat door mijn ijshockeycarrière. Topsport is niet heel gezond, maar het is wel vormend voor je karakter. Het leert je nooit op te geven. 

Praktisch

Doordat Pim Fortuyn vermoord is, ben ik de politiek in gegaan, uit wrok eigenlijk. Ik was getuige van de moord en heb samen met de politie Volkert van der Graaf gepakt.

Ik heb niks met 'links' of 'rechts'. Ik word ziek van de identiteitspolitiek. Man, vrouw, allochtoon, autochtoon, klimaathater of klimaatgekkie, oud tegen jong: iedereen wordt tegen elkaar opgezet.  

Ik wil  het gezond verstand terugbrengen in de politiek. Over het woningtekort is iedereen nu geschokt en verbaasd, maar dat  kon je mijlenver zien aankomen. Zo kun je nog vele voorbeelden geven. Ik leidde  de onderhandelingen voor het provinciebestuur van Noord-Brabant, waarin Forum voor Democratie, VVD en CDA voor het eerst  samenwerken. Ik ben een praktische man. 

Ruwe diamant

Slimme mensen leren van anderen; domme mensen weten alles al. Dat is een spreuk die ik vaak citeer. Ik leer graag van andere mensen. Als je daar je eigen ervaring, je eigen kunstje overheen legt, wordt die ruwe diamant een geslepen diamant. Waarom is mijn partij de grootste in Tilburg? Burgers krijgen heel snel reactie op hun mails, ik ben  toegankelijk en zichtbaar. Mijn geheim is verder misschien mijn ervaring als ondernemer, mijn betrokkenheid, mijn karakter. Je ogen goed de kost geven. Nooit opgeven.  

Hans Smolders is geboren in Tilburg op 15 september 1960 en woont in Tilburg. Hij is in totaal bijna 2 jaar actief in de Tweede Kamer, 715 dagen om precies te zijn.

Commissies