Biografie, onderwijs en loopbaan van Peter Valstar

Biografie

 “Doen waarvoor je betaald wordt”

Ik gun Nederlanders een gezonder leven. Door meer te bewegen en een gezondere leefstijl kunnen we energieker, fitter en productiever worden, én zorgkosten besparen. Anderhalf miljoen mensen kampen bijvoorbeeld met hart- en vaatziekten; het is een taak van de overheid om te blijven kijken hoe we dit kunnen verminderen. Een ander belangrijk punt vind ik onze defensie. In mijn werk bij Defensie heb ik gezien wat de gevolgen zijn van decennialang bezuinigen. Een wijze les staat treffend verwoord op het monument dat herinnert aan de capitulatie:  “Een volk dat zijn verdediging verwaarloost, zet zijn vrijheid op het spel”.

Westland

Ik ben een geboren en getogen Westlander en woon er nog steeds. Het Westland is de bakermat van de tuinbouw en de tweede economie van Zuid-Holland. Daar ligt mijn hart, daar ben ik opgegroeid en gevormd tot een nuchtere optimist.

Historie en fotografie

Ik ben iemand met veel hobby’s, maar sinds we kinderen hebben, heb ik een aantal hobby’s afgeschreven. Familiehistorie, militaire historie, sport en fotografie vind ik leuk, maar ik kom er niet altijd aan toe. Ik probeer het maar te combineren: vogels fotograferen tijdens een wandeling bijvoorbeeld.

Luisteren

Een goed Kamerlid is voor mij iemand die dingen gedaan krijgt. Dat hoeft niet per se in de spotlights te zijn. Voormalig SP-Kamerlid Ronald van Raak verwoorde dat treffend: “meer onderzoek, minder talkshows”. Het is belangrijk dat je meer luistert dan spreekt..

Onderwijs

  • HAVO, Interconfessionele Scholengemeenschap Westland , ’s-Gravenzande
  • HBO Communicatie , Hogeschool Inholland, Den Haag, 2005 - 2009
  • Topkadertraining VVD, Wolfheze, 2017

Loopbaan

  • Communicatieadviseur, VVD, Den Haag, 2009 - 2011
  • Persvoorlichter Tweede Kamer, VVD, Den Haag, 2012 - 2016
  • Politiek adviseur , Ministerie van Defensie , Den Haag, Politiek adviseur voor Jeanine Hennis-Plasschaert , 2016 - 2017
  • Senior woordvoerder, Ministerie van Defensie, Den Haag, Senior woordvoerder voor minister Ank Bijleveld en eerste woordvoerder staatssecretaris Barbara Visser, 2017 - 2021
  • Politiek adviseur , Ministerie van Algemene Zaken, Den Haag, Politiek adviseur van minister-president Mark Rutte , 2018 - 2020

Peter Valstar is geboren in 's-Gravenzande op 27 maart 1985 en woont in 's-Gravenzande. Hij is in totaal 1 jaar actief in de Tweede Kamer, 460 dagen om precies te zijn.