Biografie, onderwijs en loopbaan van Queeny Rajkowski

Biografie

“Geniet nooit met mate”

Ik ben altijd maatschappelijk actief geweest, heb veel vrijwilligerswerk gedaan. Toch heb ik er lang over nagedacht of ik wel de politiek in wilde gaan. Vroeger was ik er van overtuigd dat de politiek niet goed werkte, dat er nauwelijks problemen werden opgelost. Maar na zeven jaar in de Utrechtse gemeenteraad weet ik uit eigen ervaring dat je wel degelijk verschil kan maken in de politiek. Daarom zit ik in de Tweede Kamer: ik wil iets betekenen voor Nederland, bijdragen aan een betere maatschappij.

Wijze lessen

Van huis uit heb ik meegekregen: je doet je best voor elkaar. Ik heb Poolse grootouders die in de Tweede Wereldoorlog nare dingen hebben meegemaakt. Zij hadden het niet breed, maar iedereen was altijd welkom. Door hun houding heb ik geleerd hard te werken, de schouders eronder te zetten, maar wel met een glimlach op je gezicht en met liefde voor de mensen om je heen. In Nederland kun je altijd wat van je leven maken, ook als je (onverwachts) in een lastige positie terecht komt.

Ongelijkheid

Nederland is een hartstikke welvarend land, dat zien we ook telkens weer terug in rapporten en ranglijstjes. Maar niet alle Nederlanders voelen dat. In de Tweede Kamer wil ik de ongelijkheid in ons land terugdringen: iedereen moet ervan kunnen profiteren als het economisch goed gaat, niet alleen de CEO’s van grote bedrijven.

Queeny Rajkowski is geboren in Nijmegen op 17 november 1988 en woont in Utrecht. Zij is in totaal 1 jaar actief in de Tweede Kamer, 453 dagen om precies te zijn.