Biografie, onderwijs en loopbaan van Mariëlle Paul

Biografie

"Elk nadeel heb z'n voordeel"

Dit motto heb ik gekozen omdat ik een groot fan ben van Johan Cruijff en zelf  graag voetbalwedstrijden ‘analyseer’. Tijdens wedstrijden van Ajax of het Nederlands elftal app ik met mijn neefje of vrienden om, als een van de zeventien miljoen voetbalcoaches, de tactiek te analyseren, het wedstrijdverloop te ontleden en de wissels te becommentariëren.

Zelf aan de slag

Ik ben een Brabantse met Pakistaanse roots die al enkele decennia in Amsterdam woont. Tijdens  mijn studie internationaal recht dacht ik aan de diplomatieke dienst, maar uiteindelijk kwam ik terecht in het bedrijfsleven. Ik ben binnen grote en kleine bedrijven verantwoordelijk geweest voor marketing, communicatie en hr en heb ook enkele jaren een eigen communicatiebureau gehad. Daarnaast volgde ik de politiek en kreeg ik steeds meer behoefte om zelf met vraagstukken aan de slag te gaan. Die behoefte is uitgemond in een Kamerlidmaatschap.

Bedrijven als de motor van de economie

Iedereen moet iets van z'n leven kunnen maken met werk en een inkomen. En bedrijven zijn de motor van de economie, waaruit dat werk en inkomen voortvloeien. We mogen trots zijn op onze bedrijven en moeten ons best doen om hun potentie te beschermen, te behouden en uit te bouwen.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Door mijn afkomst weet ik van jongs af aan dat de vrijheden, rechten en kansen die we hier in Nederland hebben, niet vanzelfsprekend zijn. Net als onze economische belangen moeten we ze actief beschermen en optreden als ze worden bedreigd. 

Onderwijs

  • Gymnasium, Scholengemeenschap Augustinianum, Eindhoven, 1979 - 1985
  • Internationaal Recht, Rijksuniversiteit Leiden , Leiden, 1985 - 1991

Loopbaan

  • Verschillende (management) functies , BP, 1991 - 1997
  • Group Director Corporate Communications , Communicatie adviesbureau Hill & Knowlton, 1997 - 2000
  • Mede-eigenaar en senior consultant, Adviesbureau Principal Communications, 2000 - 2004
  • Diverse management functies op het vlak van marketing, communicatie en HR, ABN AMRO, 2004 - 2013
  • Director Corporate & Sales Communications , Sanoma Media, 2013 - 2015
  • Global Director of Communications a.i., Porticus, 2015 - 2016
  • Sabbatical en consultancy opdrachten, 2016 - 2017
  • Global Director Communications , Koninklijke BAM Groep , 2017 - 2021

Mariëlle Paul is geboren in Geldrop op 5 november 1966 en woont in Amsterdam. Zij is in totaal 1 jaar actief in de Tweede Kamer, 455 dagen om precies te zijn.