Biografie, onderwijs en loopbaan van Ingrid Michon-Derkzen

Biografie

“We moeten vooruit, met ons land en met elkaar”

Ik kom uit een omgeving waar liberalisme in het DNA zit. Mijn ouders hadden een eigen zaak, zij combineerden hard werken met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, voor je jezelf en je omgeving. De overheid moet mensen met rust laten waar dat kan. 

Anderen nodig 

Ik ben lid van de VVD geworden toen ik in 2000 van Arnhem naar Den Haag verhuisde. In de gemeenteraad en in mijn werk als politiek assistent heb ik vooral geleerd dat hoe je iets voor elkaar kunt krijgen. Je moet je kunnen verplaatsen in de achtergronden en standpunten van anderen.

Jurist

Ik heb in de politiek veel baat bij mijn achtergrond als jurist en mijn ruime ervaring bij de Rijksoverheid. Dit helpt bij mijn doel; bijdragen aan concrete oplossingen voor concrete problemen. We moeten vooruit met ons land, met elkaar.

Koken

Daarnaast kan ik heel goed ontspannen door buiten te sporten, ik doe aan hardlopen, bootcamp en schaatsen. En wat ik ook graag doe is lekker uitgebreid koken. Het komt er alleen niet vaak genoeg van, met drie jonge kinderen. 

Ingrid Michon-Derkzen is geboren in Arnhem op 14 september 1976 en woont in 's-Gravenhage. Zij is in totaal 1 jaar actief in de Tweede Kamer, 456 dagen om precies te zijn.