Biografie, onderwijs en loopbaan van Folkert Idsinga

Biografie

“Geen woorden, maar daden”

Ik zit hier voor iedere hardwerkende Nederlander. Vanuit mijn werkervaring heb ik een groot hart voor de ondernemers. Ik woon nu al geruime tijd in Amsterdam. Daarnaast ben ik een man van het Noorden. Ik heb de eerste 24 jaar van mijn leven in Friesland, Drenthe en Groningen gewoond. Ik wil bijdrage leveren om de kloof tussen de Randstad en de regio te dichten.

Ik wil me inzetten voor goede wetgeving. Ik heb me als partner bij een internationaal advocatenkantoor 25 jaar lang verdiept in fiscaal recht. Dat neem ik mee en dat wil ik ook gebruiken bij mijn werk als Kamerlid. Problemen in de uitvoering van wetgeving moeten we zo veel mogelijk zien te voorkomen. Daarbij moeten we gedurende het proces aandacht hebben voor de menselijke maat. Dat probeer ik toe te voegen.

Ownership

Ik houd van ownership nemen. Ik wil een probleem of taak bij de kop vastpakken, niet meer loslaten en zorgen dat er een oplossing komt. Ik voel en draag graag verantwoordelijkheid van begin tot eind.

Verder dan papier

We moeten oog hebben voor de waan van de dag, maar tegelijk vooral ook verder blijven kijken. Voor besluitvorming is dat een cruciaal punt. Daarnaast is het belangrijk om verder te kijken dan het papier. Ik wil veel naar buiten gaan, het land in. Ik wil mensen en organisaties spreken om zo op te halen wat er leeft en om daar vervolgens wat mee doen.

Folkert Idsinga is geboren in Opsterland op 22 december 1971 en woont in Amsterdam. Hij is in totaal 1 jaar actief in de Tweede Kamer, 453 dagen om precies te zijn.