Biografie, onderwijs en loopbaan van Alexander Hammelburg

Biografie

“Strijden voor gelijke kansen”

Je kunt beter meedoen in plaats van aan de zijlijn staan. Iedereen geeft daar z’n eigen invulling aan. Ik heb dat gedaan in de lokale Amsterdamse politiek en bij COC Nederland, waarvoor ik LHBTIQ-organisaties wereldwijd ondersteunde in de strijd tegen geweld en discriminatie. In Amsterdam en bij het COC liep ik vaak tegen dingen aan die alleen in Den Haag op te lossen zijn. Ik wil de verantwoordelijkheid nemen om dat te doen. 

Aandacht voor mensen die niet gehoord worden

In de Amsterdamse gemeenteraad en voor het COC zette ik me in voor de rechten en positie van mensen die vaak worden vergeten. Of het nou gaat om mensen met een middeninkomen die geen woning kunnen vinden, LHBTIQ die nog steeds te maken hebben met geweld en discriminatie of de positie van woonwagenbewoners of sekswerkers. In de waan van de dag worden veel groepen Nederlanders vaak vergeten en dat mag niet.

Waarom D66?

D66 is een echte progressief-liberale partij die opkomt voor het recht van alle individuen en niemand laat vallen. Een partij die strijd voor gelijke rechten voor iedereen, kritisch en zonder dogma’s. Zo is D66 vanaf de oprichting geweest. Van jongs af aan heb ik dat gezien, en was de keuze voor mij dan ook snel gemaakt.

Verbinder

Als gemeenteraadslid ben ik altijd wel een echte verbinder geweest, juist ook naar andere partijen toe. Ik zoek graag de samenwerking op. Om een stad, maar ook het land verder te brengen, moet je niet focussen op de verschillen maar de overeenkomsten. Uiteindelijk moet je samen door en bouwen aan een beter land. Dat is wat ik in Amsterdam heb gedaan en dat wil ik nu ook in Den Haag doen. 

Alexander Hammelburg is geboren in Hilversum op 22 februari 1982 en woont in Amsterdam. Hij is in totaal 1 jaar actief in de Tweede Kamer, 464 dagen om precies te zijn.