Biografie, onderwijs en loopbaan van Daan de Neef

Biografie

“Wees altijd vriendelijk, voor mens en dier”

Ik sta voor een Nederland waarin we niet alleen goed voor mensen zorgen, maar ook voor dieren. Op dit moment worden dieren niet goed genoeg beschermd tegen mishandeling en verwaarlozing. We zijn een beschaafd volk, maar de dieren komen er nog te vaak bekaaid vanaf. Dat wil ik veranderen en daarbij zoek ik graag de samenwerking met andere partijen op. Er zijn nog zoveel mogelijkheden om het leven van dieren te verbeteren. 

Speechschrijver

Het Binnenhof is niet nieuw voor me. Na mijn studie Journalistiek begon ik als persvoorlichter bij de VVD-fractie. Ook was ik een tijdlang speechschrijver voor SZW-bewindslieden en voor Mark Rutte als VVD-voorman. 

Oog voor de menselijke maat

Voordat ik als Kamerlid aan de slag ging, werkte ik bij de Raad voor Dierenaangelegenheden en was ik gemeenteraadslid in Breda. Ook heb ik een periode bij de grootste Nederlandse jeugdkliniek voor geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Wat me daarvan het meest is bijgebleven, is dat je altijd oog moet hebben voor de menselijke maat, contact op ooghoogte moet zoeken en dat je je grondig moet verdiepen in wat er moet gebeuren. Alleen dan kun je echt begrijpen wat mensen daadwerkelijk nodig hebben. 

Gitarencoalitie

Ik houd erg van filosofie en in mijn vrije tijd luister ik graag naar metal-muziek. Ik heb de eer de eerste rechtse politicus te zijn die deel uitmaakt van de zogeheten Gitarencoalitie, een Whatsapp-groep die bestaat uit Kamerleden die allen metal-, punk- en/of hardcoreliefhebber zijn. 

Daan de Neef is geboren in Rotterdam op 15 september 1977 en woont in 's-Gravenhage. Hij is in totaal 1 jaar actief in de Tweede Kamer, 452 dagen om precies te zijn.