Biografie, onderwijs en loopbaan van Laurens Dassen

Biografie

“Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen”

In eerste instantie heb ik voor het bedrijfsleven gekozen, maar toen ik me zorgen begon te maken over zaken in de wereld wilde ik daar zelf wat aan doen. Nadat ik met Volt in aanraking kwam, ben ik politiek actief geworden. Ik las over de jonge generatie die de politiek uit de nationale context wil halen en naar een Europees niveau wil tillen. Dat vond ik onwijs inspirerend. 

Over grenzen heen

De uitdagingen van vandaag vragen om oplossingen over grenzen heen. Om politiek die mensen verbindt, lokaal, nationaal en Europees. We hebben te maken met uitdagingen die ons land ver te boven gaan en die we alleen samen met anderen kunnen aanpakken. Alleen zo kunnen we aan een mooiere toekomst werken.

Het doel is om van Nederland en Europa een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt. We moeten ervoor zorgen dat binnen de Nederlandse politiek Europa vaker als een oplossing wordt gezien. Daarnaast moeten we kritisch kijken of Europa ook echt voor iedereen werkt.

Samenwerking

Ik zit hier voor iedereen die gelooft dat we de toekomst beter kunnen maken door Europese samenwerking. Door over landsgrenzen heen te kijken, kunnen we uitdagingen omdraaien in kansen. Daarin zijn sociale gelijkheid, rechtvaardigheid, solidariteit en duurzaamheid belangrijke punten waar ik me voor in wil zetten.

Laurens Dassen is geboren in Eindhoven op 19 oktober 1985 en woont in 's-Gravenhage. Hij is in totaal 1 jaar actief in de Tweede Kamer, 455 dagen om precies te zijn.