Biografie, onderwijs en loopbaan van Ruben Brekelmans

Biografie

“Helder zijn over je dilemma’s”

Een rode draad in mijn eerdere werk is dat ik anderen help om met nieuwe inzichten en vaardigheden hun situatie te verbeteren. Na de kredietcrisis heb ik bedrijven en overheden geholpen er weer bovenop te komen. En ook na de coronacrisis moeten we mensen helpen om weer sterker verder te kunnen.  

Combinatie economie en politiek 

Ik heb economie gestudeerd, wat mij vooral interesseert is hoe een economische crisis ontstaat en hoe je die kunt bestrijden. Ik wilde dat beter begrijpen. Maar de fundamentele keuzes, ook in een crisis, liggen vooral bij de politiek. Voor mij is de combinatie economie en politiek daarom logisch. 

Politiek leiderschap

Ik ben al lang actief bij de VVD, bij de jongerenafdeling bijvoorbeeld. Verder heb ik in de loop van de jaren in verschillende VVD-commissies gezeten die zich met internationale zaken bezighielden. Een paar jaar na mijn studie in Nederland ben ik nog aan Harvard gaan studeren. Daar werd veel gedaan aan politiek leiderschap en met die vaardigheden heb ik binnen de VVD ook trainingen en opleidingen kunnen verzorgen. Debatteren, presenteren, onderhandelen, liberalisme: allemaal zaken waarin ik politici heb kunnen trainen. 

Nu doe ik het zelf als Kamerlid. Ik denk dat je moet beginnen met luisteren naar wat het probleem is en vervolgens de dilemma’s in kaart moet brengen die je tegenkomt als je het probleem wilt oplossen. Ik heb in mijn studie en later leren denken in dilemma’s, het is belangrijk om daarover helder te zijn wanneer je een besluit neemt.   

Ruben Brekelmans is geboren in Leidschendam op 18 juli 1986 en woont in Oisterwijk. Hij is in totaal 1 jaar actief in de Tweede Kamer, 453 dagen om precies te zijn.