Biografie, onderwijs en loopbaan van Raoul Boucke

Biografie

 “Kennis is kracht”

Onderwijs is het ticket naar je toekomst. Dat is wat mijn ouders tegen me zeiden, toen ze mij in 1993 in Suriname op het vliegtuig naar Nederland zetten. En ze hadden gelijk. Kennis is kracht. Ik kon mezelf ontwikkelen én een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Het was hard werken, maar ik voelde me hier welkom.

Inclusief Nederland

Tegelijkertijd kon ik in dit land zijn wie ik ben. Ik kon studeren en de man van mijn leven ontmoeten. Zonder met de nek aangekeken te worden. Dat vind ik ontzettend belangrijk: dat iedereen in vrijheid kan leven. Als Kamerlid zet ik me in voor een inclusieve samenleving met gelijke kansen voor iedere Nederlander. Een land waarin iedereen kan wonen, zich kan verplaatsen, kan recreëren én een goede boterham kan verdienen. 

Europees hart

Dit alles doe ik met een Europees hart. Voordat ik in de Tweede Kamer kwam, heb ik dertien jaar vanuit Brussel namens Nederland gewerkt aan een Europees CO2-emissiehandelssysteem, een duurzaam Europees transportnetwerk en het aanpakken van de zeespiegelstijging. Nu maak ik me in de landelijke politiek sterk voor een Nederland dat draait op een schone economie. Dit vraagt om samenwerking, durf en doorzettingsvermogen. We moeten ons niet laten leiden door de waan van de dag, maar door wat de toekomst van ons vraagt.

Raoul Boucke is geboren in Paramaribo op 1 november 1975 en woont in Rotterdam. Hij is in totaal 1 jaar actief in de Tweede Kamer, 455 dagen om precies te zijn.