Biografie, onderwijs en loopbaan van Chris Stoffer

Biografie

Als Kamerlid zoek je het beste voor heel Nederland. Als SGP’er geef ik daaraan een specifieke invulling. Ik vind het bijvoorbeeld niet rechtvaardig dat eenverdieners in verhouding veel meer belasting betalen dan tweeverdieners. Ook vind ik het belangrijk om de energietransitie een duw te geven.

Oost-Nederland

Ik woon in Elspeet. Als Kamerlid houd ik daarom de belangen van de Veluwe en van de regio Oost-Nederland extra in de gaten.

Verkeersveiligheid

Ik was directeur Oost-Nederland bij Rijkswaterstaat. Een onderwerp waar ik persoonlijk veel mee heb is de verkeersveiligheid. Op N-wegen rijden veel auto’s, maar er is geen fysieke scheiding tussen de rijbanen. Mede daardoor gebeuren er nog veel te veel ongelukken.

Kennis en gezag

Als Kamerlid vind ik het belangrijk om waar mogelijk samen te werken en resultaatgericht te werken. Het politieke spel, met veel aandacht voor pr en carrière interesseert mij minder. Wat dat betreft neem ik een voorbeeld aan Koos van den Berg (SGP-Kamerlid van 1986-2002). Een man die sprak met kennis en gezag.

Chris Stoffer is geboren in Harderwijk op 19 september 1974 en woont in Elspeet. Hij is in totaal 4 jaar actief in de Tweede Kamer, 1537 dagen om precies te zijn.